_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Fondue Bourguignonne

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu koken aan tafel

 

Hoofdgerecht

Vlees - Gevogelte - Hoofdgerechten - Eenvoudig - Tuinkruiden - Koken aan tafel - Frankrijk

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 kg vlees (de oorspronkelijke versie is enkel met rundsvlees) maar je kan ook andere soorten vlees gebruiken (600 gr rundsvlees, 600 gr kalkoenfilet, 400 varkenshaasje, 400 gr lamsfilet) of (600 gr rundsvlees, 500 gr kippenfilet, 400 gr varkenshaasje,  400 gr kalfsgehakt, 100 gr gerookt spek) of (500 rundsvlees, 500 gr kippenfilet, 400 gr gemengd gehakt, 100 gr gerookt spek, 250 gr chipolata, 250 witte pens)

Verschillende soorten slaatjes en groenten: salade, tuinkers, tomaten, geraspte wortelen, geraspte knolselder, ...

Enkele koude sausjes: cocktailsaus, currysaus, roquefortsaus, mierikswortelsaus, tartaresaus, ...

1 liter  arachide olie om te bakken

T u i n k r u i d e n : tijm, peterselie, rozemarijn, laurier, look (voor de olie)

BEREIDING :

Rundsvlees, lamsfilet, varkenshaasje, kalkoenfilet, kippenfilet : in stukken snijden van ongeveer 3 cm.

Van het gehakt bolletjes maken van ongeveer 2 cm.  De helft van de gehaktbolletjes met gerookt spek bekleden.  De andere helft met kruiden bekleden (voorbeeld door gedroogde peterselie rollen, of paneermeel gemengd met paprikapoeder, of andere kruiden naar keuze ...)

Chipolata worstjes in stukken snijden van ongeveer 5 cm, witte pens in stukken snijden van ongeveer 2,5 cm.

Een paar dagen vooraf doe je de tuinkruiden in de arachide olie om te laten trekken.  Bij het opdienen de tuinkruiden verwijderen en de olie opwarmen.

Iedereen prikt een stukje vlees op een fonduevorkje en bakt het gaar naar eigen voorkeur.  Leg ondertussen wat groentjes en sausjes op je bord.

 

Serveersuggestie :  opdienen met verschillende soorten brood, aardappelsalade of frietjes

Variante : je kan kip en gehakt eerst door eiwit roeren en dan door paneermeel om bij het bakken een korstje te krijgen

Wijntip : een rode wijn (vb Côte du Rhône)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina