_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Gevulde champignons

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

 Mijn menu in foto's   

 

 

Hoofdgerecht

Groenten - Vlees - Hoofdgerecht - Eenvoudig

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

6 grote of 12 middelgrote champignons, 300 gr gemengd gehakt, 1 ei, 4 beschuiten, 2 eetlepels olijfolie, boter, 2 eetlepels tomatenketchup, peper en zout. 

T u i n k r u i d e n :  een flinke tak verse tijm, 1 sjalotje

BEREIDING :

Haal de staartjes uit de champignons en leg een klein stukje boter in ieder champignon. 
Het gehakt mengen met het ei, de beschuit, de blaadjes tijm, het fijngesneden sjalotje en de tomatenketchup.  Er nog wat peper en zout bijdoen en alles goed omroeren.
Maak 6 of 12 balletjes van het gehakt en vul hiermee de champignons.  Vet een ovenschaal in met de olijfolie.  Leg de gevulde champignons naast elkaar in een ovenvaste schaal. 

Verwarm de oven tot 150 °C, plaats de schaal erin en laat gedurende ½ uur bakken.

 

Serveersuggestie :  opdienen met vers gekookte aardappeltjes

Variante :  je kan de champignons ook vullen met nog veel andere ingrediėnten (zoals vis, groentjes, ..., kaas)

Variante :  je kan dit recept ook toepassen met kleine tomaten

Wijntip : een rode wijn (vb. Chileense Cabernet Sauvignon)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina