_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kalfsblanquette

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Kalfsblanquette

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de zomer

 Mijn menu in foto's   

 

 

Hoofdgerecht

- Vlees - Hoofdgerechten - Stoofpotje - Tuinkruiden -

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

600 gr stoofvlees van kalf, 1 eetlepel bloem, 1 dl gecondenseerde melk, 2 eetlepels citroensap, 1 eierdooier, 500 gr champignons, 1 sjalotje, peper en zout, boter, olijfolie.

T u i n k r u i d e n :   1 teentje look, 1 laurierblad, een takje tijm, rozemarijn, oregano, peterselie.

BEREIDING :

Snij het vlees in stukjes van 2 à 3 cm en bak in de boter.  Kruiden met peper en zout en met 1 dl water overgieten.  Alle tuinkruiden (behalve de peterselie) het fijngesneden sjalotje, de fijngesneden look toevoegen en gedurende 1½ uur zachtjes laten sudderen met deksel op de pot.

De champignons afzonderlijk gaarstoven in wat olijfolie, het citroensap toevoegen, kruiden met peper en zout.

De champignons bij het vlees voegen.  Meng de bloem met de gecondenseerde melk en bindt hiermee de saus, laat nog even doorkoken.  Neem de pot van het vuur en roer de eierdooier onder de saus.

 

Serveersuggestie :  bestrooien met gehakte peterselie en opdienen met aardappelpuree of gekookte aardappelen en een toefje waterkers

Variante : je kan ook nog schijfjes wortel en zilveruitjes toevoegen (enkel het laatste half uur laten meestoven)

Wijntip : een droge witte wijn (vb. een Chileense Chardonnay) of een lichte rode wijn (vb. een Beaujolais)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina