_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Kalfsniertjes met mosterdsaus
BENODIGDHEDEN
: 1 kalfsnier (ongeveer 500 gr), 1 dl droge sherry, 250 gr champignons, 25 gr boter, olijfolie, 2 dl culinaire room, 2 eetlepels graantjesmosterd, peper en zout T u i n k r u i d e n : 2 sjalotten BEREIDING
: De kalfsnier in de lengte middendoor snijden en alle witte delen weghalen. Het vlees spoelen en dan in grove stukken snijden (van 3 à 4 cm). De boter verhitten in een pan, de stukken kalfsnier toevoegen en al roerend op hoog vuur gedurende 4 minuten rondom bruin bakken. Dan op een zacht vuurtje nog 4 minuten laten verder sudderen. Neem daarna het vlees uit de pan en leg op een bord. In het braadvocht de fijngesneden sjalotten een paar minuten bakken. De droge sherry erbij gieten, opwarmen en enkele minuten laten koken. De culinaire room in de pan doen, aan de kook brengen en al roerend gedurende 4 minuten laten inkoken. Ondertussen de champignons met een borsteltje reinigen en in dikke plakken snijden. De olijfolie opwarmen en hierin de champignons gedurende 8 minuten laten stoven, kruiden met peper en zout. De graantjesmosterd al roerend bij de saus doen en vanaf nu niet meer laten koken, enkel warm houden. De stukken gebakken kalfsnier en de champignons door de saus roeren en op een zacht vuurtje opwarmen gedurende 6 minuten, zonder te laten koken, af en toe roeren. Serveersuggestie : opdienen met gekookte rijst Variante : je kan dit recept ook toepassen op varkensniertjes Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |