_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Kip tandoori
BENODIGDHEDEN
: 800 gr kippenfilet, 1 limoen, 3 eetlepels tandoori kruiden, 1 koffielepel paprikapoeder, chilipeper, 2 dl yoghurt, enkele eetlepels olie, zout. T u i n k r u i d e n : verse koriander BEREIDING
: Een dag vooraf : een marinade maken van de yoghurt, tandoori kruiden, paprikapoeder, chilipeper, limoensap en fijngesneden koriander. De kippenfilet in stukken snijden, roer deze door de marinade, doe in een kom van aardewerk en dek af met huishoudfolie. Laat een dag trekken op een koele plaats. Neem een kom van aardewerk en bestrijk de bodem met de olie, haal de stukken vlees uit de marinade, doe ze in de kom en kruid met zout. Zet in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ongeveer 40 minuten bakken, ondertussen een paar keer met marinade bestrijken. Heet opdienen. Serveersuggestie : opdienen met gekookte rijst en naanbrood Serveersuggestie : kan als onderdeel van een Indische maaltijd (dan de hoeveelheden aanpassen) Variante
: Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |