_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kip tandoori

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

MENU land en streek (India)

 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Hoofdgerechten - Ovenschotel - India

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

800 gr kippenfilet, 1 limoen, 3 eetlepels tandoori kruiden, 1 koffielepel paprikapoeder, chilipeper, 2 dl yoghurt, enkele eetlepels olie, zout.

T u i n k r u i d e n :  verse koriander

BEREIDING :

Een dag vooraf : een marinade maken van de yoghurt, tandoori kruiden, paprikapoeder, chilipeper, limoensap en fijngesneden koriander.  De kippenfilet in stukken snijden, roer deze door de marinade, doe in een kom van aardewerk en dek af met huishoudfolie.  Laat een dag trekken op een koele plaats. 

Neem een kom van aardewerk en bestrijk de bodem met de olie, haal de stukken vlees uit de marinade, doe ze in de kom en kruid met zout.  Zet in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ongeveer 40 minuten bakken, ondertussen een paar keer met marinade bestrijken.  Heet opdienen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte rijst en naanbrood

Serveersuggestie :  kan als onderdeel van een Indische maaltijd (dan de hoeveelheden aanpassen)

Variante : je kan de stukken kip ook op metalen pennen steken en grillen (af en toe bestrijken met de marinade)

Wijntip : een smaakvolle witte wijn (vb. Chileense Sauvignon Blanc)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina