_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Kippenbout in roomsaus
BENODIGDHEDEN
: 6 kippenbouten (ongeveer 1,5 kg of een Mechelse koekoek, of een poulet de Bresse), 50 gr boter, 1 ajuin, 1 dl droge witte wijn, ½ l culinaire room (of gecondenseerde melk voor een lichtere saus), 250 gr champignons, peper en zout. T u i n k r u i d e n : 4 teentjes look, 1 laurierblad, een takje tijm, peterselie BEREIDING
: Alle kippenbouten in 2 stukken snijden (of de kip in kleine stukken verdelen), de boter verhitten in een gietijzeren pot en het vlees rondom aanbakken. De fijngesneden ajuin en halve teentjes knoflook toevoegen, kruiden met peper en zout. Blussen met de wijn, en de fijngehakte peterselie, tijm en laurier toevoegen. Met
deksel op de pot gedurende 50 minuten laten sudderen. Dan het vlees uit de pot nemen en in een schaal leggen. De room en de champignons bij de saus voegen en ongeveer 10 minuten laten inkoken, hierbij regelmatig roeren. Het
vlees nog enkele minuten in de saus opwarmen en opnieuw in de schaal
leggen. De saus erover gieten en opdienen. Serveersuggestie : opdienen met gekookte rijst, gebakken krielaardappeltjes of aardappelpuree Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |