_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Lam tikka masala
BENODIGDHEDEN
: 600 gr lamsvlees (vb van de bout), 2 dl yoghurt, 2 uien, 2 dl tomatenblokjes, 1 stuk gember, 3 eetlepels tikka masalakruiden, chilipeper volgens smaak, enkele eetlepels olie, zout T u i n k r u i d e n : 4 teentjes look, verse koriander BEREIDING
: De
ajuin, look, gember, yoghurt en tomaten fijn mixen in de blender. Doe dit
in een kom van aardewerk en roer er de tikka masalakruiden en Ondertussen het lamsvlees in kleine stukjes snijden. Meng dit door de saus en dek de kom af met huishoudfolie. Laat minimum 2 uur marineren, maar beter nog 1 dag. Na het marineren kruiden met zout en goed alles nog eens goed mengen. Besprenkel dan met de olie en zet in een voorverwarmde oven van 200°C. Laat ongeveer 60 minuten bakken, na 45 minuten even omroeren. Heet opdienen. Serveersuggestie : opdienen met gekookte rijst en naanbrood Serveersuggestie : kan als onderdeel van een Indische maaltijd (dan de hoeveelheden aanpassen) Variante : je kan lam vervangen door kip Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |