_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Lam tikka masala

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

MENU land en streek (India)

 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Ovenschotel - India

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

600 gr lamsvlees (vb van de bout), 2 dl yoghurt, 2 uien, 2 dl tomatenblokjes, 1 stuk gember, 3 eetlepels tikka masalakruiden, chilipeper volgens smaak, enkele eetlepels olie, zout

T u i n k r u i d e n :  4 teentjes look, verse koriander

BEREIDING :

De ajuin, look, gember, yoghurt en tomaten fijn mixen in de blender.  Doe dit in een kom van  aardewerk en roer er de tikka masalakruiden en een mespuntje chilipeper door.

Ondertussen het lamsvlees in kleine stukjes snijden.  Meng dit door de saus en dek de kom af met huishoudfolie.  Laat minimum 2 uur marineren, maar beter nog 1 dag.

Na het marineren kruiden met zout en goed alles nog eens goed mengen.  Besprenkel dan met de olie en zet in een voorverwarmde oven van 200C.  Laat ongeveer 60 minuten bakken, na 45 minuten even omroeren.  Heet opdienen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte rijst en naanbrood

Serveersuggestie :  kan als onderdeel van een Indische maaltijd (dan de hoeveelheden aanpassen)

Variante : je kan lam vervangen door kip

Wijntip : een smaakvolle rode wijn (vb. Chileense Cabernet Sauvignon)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina