_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Lamsragout
BENODIGDHEDEN
: 600 gr stoofvlees van lam (vb. van de bout), 1 grote ajuin, 2 teentjes look, peper en zout, olijfolie, 1 eetlepel bloem, 2 dl melk, 250 gr champignons, boter, citroensap. T u i n k r u i d e n : een laurierblad, een flinke tak tijm, rozemarijn, gedroogde oregano, verse peterselie. BEREIDING
: Het lamsvlees in stukken snijden van 2 à 3 cm, dan rondom bruin bakken in de olijfolie. De fijngesneden ajuin en look toevoegen, nog even laten verder bakken. Kruiden met peper en zout, alle tuinkruiden (behalve de peterselie) toevoegen. Met ½ l water overgieten, aan de kook brengen en 1½ laten sudderen met deksel op de pot. De champignons afzonderlijk gaarstoven in wat boter en kruiden met peper en zout. Deze bij het vlees voegen en op smaak brengen met wat citroensap. Roer de bloem door de melk en bindt hiermee de saus, laat nog even doorkoken. Je kan de gehakte peterselie er nu ook doorroeren, ofwel de ragout ermee bestrooien net voor het opdienen. Serveersuggestie : opdienen met aardappelpuree, aardappelkroketjes of gekookte rijst
Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |