_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Mierikswortelsaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu in de zomer

 

Dagschotel

 Mijn menu in foto's

 

 

Saus

Saus - TuinkruidenEenvoudig

Om te bewaren

 

 BENODIGDHEDEN :  

10 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels mosterd van Dijon, peper en zout.

T u i n k r u i d e n :   20 eetlepels geraspte of fijngemalen mierikswortel

BEREIDING :

De mierikswortel zo vlug mogelijk na het raspen met de mosterd mengen.  Roer er dan de mayonaise door en kruiden met peper en zout.

 

Serveersuggestie :  past uitstekend bij alle gerookte vissoorten

Variante : in de plaats van mayonaise en mosterd, gebruik verse room en witte wijnazijn (of zure room, of yoghurt)

Variante : vervang de mayonaise en mosterd door verse room en citroensap, meng er een geraspte appel door

Bewaartip : doe de saus in een glazen potje met deksel, ze kan een paar maanden in de koelkast bewaard worden  

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina