_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Mosselen met een vleugje look
BENODIGDHEDEN
:
1
à 1,5 kg mosselen, 1 ajuin, 1 teentje knoflook, peper en zout, olijfolie,
1 dl gecondenseerde melk.
T u i n k r u i d e n :
enkele takjes selder (of een takje lavas), enkele takjes peterselie, en eventueel enkele verse
korianderblaadjes. BEREIDING
:
De
mosselen grondig spoelen, uit het water halen en laten uitlekken. De
selder en alle tuinkruiden spoelen.
Ondertussen
de olijfolie opwarmen in een mosselpot en hierin de gesneden ajuin enkele minuten bakken.
Er de fijngesneden look bijvoegen en nog een minuutje laten verder stoven.
De
mosselen in pot doen en er dan de fijngesneden selder, lavas, peterselie
en koriander bovenop leggen. Kruiden met peper en zout.
De
mosselen met deksel op de pot aan de kook brengen. Als ze koken eens goed
opschudden en nog enkele minuten laten verder koken.
De
mosselen opdienen met frietjes of brood (bruin brood en stokbrood) en met een
eenvoudig mosselsausje (2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel witte wijnazijn en wat fijngehakte peterselie of
bieslook in een kommetje doen, kruiden met peper van de molen, alles goed mengen).
Na
de mosselmaaltijd, het kookvocht met de overgebleven groenten in de pot nog eens
opwarmen en er de gecondenseerde melk doorroeren. Nog even laten koken en
eventueel met wat peper bijkruiden.
De
soep heet opdienen met stokbrood. Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |