_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Osso bucco
BENODIGDHEDEN
: 4 grote schijven kalfsschenkel, 4 uien, 2 wortelen, 250 gr champignons, olijfolie, ½ l tomatenblokjes, 1 dl droge witte wijn, 1 bouillonblokje van rund, peper en zout. T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, 1 laurierblad, een takje tijm, een tak peterselie. BEREIDING
: De schijven kalfsschenkel aan beide zijden bruin bakken in de olijfolie. Het vlees uit de pot halen, en de fijngesneden ui en look hierin bakken. Daarna blussen met de wijn. De wortel fijn snijden en samen met de tomaten, de laurier, de tijm en de takjes peterselie in de pot doen. Het vlees hier bovenop leggen en kruiden met peper en zout, aan de kook brengen en gedurende 1 uur zachtjes laten stoven. De champignons in schijfjes snijden en aan het vlees toevoegen. Nog ½ uur laten verder stoven. Het vlees in een verwarmde schotel leggen, de saus eventueel wat laten inkoken en dan over de kalfsschenkel gieten. Serveersuggestie : opdienen met pasta of aardappelkroketjes Variante : met schijven kalkoenbout, bouillonblokje van kip, peterselie vervangen door 4 blaadjes salie Variante : zie afzonderlijk recept voor osso bucco met lamsboutsneden Wijntip : een rode Italiaanse (vb. een Chianti) - met kalkoen eventueel een witte (vb. Pinot Grigio)
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |