_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Osso bucco van lam
BENODIGDHEDEN
: 4 grote (of 8 kleine) lamsboutsneden met been, 4 uien, 2 grote wortelen, 250 gr champignons, olijfolie, ½ liter tomatenblokjes, 1 eetlepel bruine suiker, 2 dl Madeira, peper en zout T u i n k r u i d e n : een takje tijm, 4 teentjes look, 2 koffielepels komijnzaadjes, ¼ koffielepel gedroogde chilipeper
BEREIDING : De lamsboutsneden langs beide zijden bruin bakken in de olijfolie. De grof gesneden ui, look, champignons en wortelen boven op het vlees leggen. De tomatenblokjes , bruine suiker en de tuinkruiden toevoegen, kruiden met peper en zout. Overgieten met de Madeira, aan de kook brengen en gedurende 1 uur laten sudderen met deksel op de pot.
Serveersuggestie : opdienen met couscous, pasta of rijst Variante : andere groenten gebruiken zoals boontjes, knolselder, ... Variante : zie osso bucco van rund of kalkoen
Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |