_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Ovenschotel met prei, ham en kaas

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Ovenschotel Leiestreek 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Hoofdgerechten - Groenten - Vlees - Zuivelproducten - Ovenschotel - Eenvoudig

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

3 flinke stelen prei, 600 gr Breydelham, 4 sneden kaas Nazareth, 200 gr gemalen gruyère kaas,

¾ liter bechamelsaus (met het kookvocht van de prei en gecondenseerde melk) kruiden met peper, zout en muskaatnoot. 

BEREIDING :

De prei in grove stukken snijden, goed spoelen en gaar stoven.

De bechamelsaus maken en er dan de prei doorroeren.

Neem een ovenschotel en leg hier eerst een laag prei met saus, daarna de helft van de sneden gekookte ham en 2 sneden kaas erop leggen.  Opnieuw een laag prei met saus en de andere sneden ham en kaas.  Afdekken met een laag prei met saus (telkens een derde van de totale hoeveelheid).

Bestrooi nu met de gemalen kaas.  Laat de bovenkant kleuren onder de grill en verder nog 15 minuten opwarmen in de oven aan 150°C.

Je kan dit gerecht ook vooraf klaarmaken, en dan 45 minuten opwarmen in de oven.

 

Serveersuggestie : opdienen met gekookte aardappeltjes of aardappelpuree

Variante : je kan er een laag gekookte aardappelen in schijfjes tussenleggen en opdienen als eenpansgerecht

Variante : kleinere hoeveelheden en zonder aardappelen als voorgerecht opdienen met stokbrood

Wijntip : droge witte wijn (vb. Sauvignon blanc) of lichte rode wijn (vb. Beaujolais)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina