_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Ovenschotel met prei, ham en kaas
BENODIGDHEDEN
: 3 flinke stelen prei, 600 gr Breydelham, 4 sneden kaas Nazareth, 200 gr gemalen gruyère kaas, ¾ liter bechamelsaus (met het kookvocht van de prei en gecondenseerde melk) kruiden met peper, zout en muskaatnoot. BEREIDING
:
Bestrooi nu met de gemalen kaas. Laat de bovenkant kleuren onder de grill en verder nog 15 minuten opwarmen in de oven aan 150°C.
Je kan dit gerecht ook vooraf klaarmaken, en dan 45
minuten opwarmen in de oven. Serveersuggestie : opdienen met gekookte aardappeltjes of aardappelpuree Variante : je kan er een laag gekookte aardappelen in schijfjes tussenleggen en opdienen als eenpansgerecht Variante : kleinere hoeveelheden en zonder aardappelen als voorgerecht opdienen met stokbrood Wijntip : droge witte wijn (vb. Sauvignon blanc) of lichte rode wijn (vb. Beaujolais)
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |