_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Peking Eend
BENODIGDHEDEN
: 2 eendenborstfilets, 4 dikke preien, 1 komkommer, 48 dunne flensjes voor Peking-eend Voor het opdienen: saus voor Peking-eend (of hoisinsaus gemengd met pruimenconfituur) Marinade van: 4 eetlepels vloeibare yoghurt, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn BEREIDING
: De eendenborstfilets gedurende 5 minuten bakken op het vel in een braadpan (hierbij komt het vet vrij). Het vlees uit de pan nemen en laten afkoelen. De marinade in een soepbord doen en de filets hierin leggen met het vel naar beneden, deze dan omkeren en enkele uren op een koele plaats laten staan. De komkommer in lucifertjes snijden, het wit van de prei in stukken snijden van 5 cm en dan in fijne reepjes. Neem het vlees uit de marinade en leg op een rooster van de oven met het vel naar boven, de bovenkant met de marinade inwrijven. Ondertussen
de grill van de oven laten voorverwarmen. Dan het rooster met het vlees
onder de grill schuiven boven een ovenschaal gevuld met water. De
keukentimer instellen op 20 minuten. Ondertussen de flensjes in een stoommandje opwarmen. Het vlees in plakjes snijden van ½ cm en alles op tafel brengen. Serveersuggestie : neem een drietal flensjes samen, besmeer met de saus en strooi er wat rauwe groenten over, enkele stukjes eend erop leggen en oprollen Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |