_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Peking Eend

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (China)

 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Hoofdgerechten - China

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 eendenborstfilets, 4 dikke preien, 1 komkommer, 48 dunne flensjes voor Peking-eend

Voor het opdienen: saus voor Peking-eend (of hoisinsaus gemengd met pruimenconfituur)

Marinade van: 4 eetlepels vloeibare yoghurt, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn

BEREIDING :

De eendenborstfilets gedurende 5 minuten bakken op het vel in een braadpan (hierbij komt het vet vrij).  Het vlees uit de pan nemen en laten afkoelen.  De marinade in een soepbord doen en de filets hierin leggen met het vel naar beneden, deze dan omkeren en enkele uren op een koele plaats laten staan.

De komkommer in lucifertjes snijden, het wit van de prei in stukken snijden van 5 cm en dan in fijne reepjes.

Neem het vlees uit de marinade en leg op een rooster van de oven met het vel naar boven, de bovenkant met de marinade inwrijven.

Ondertussen de grill van de oven laten voorverwarmen.  Dan het rooster met het vlees onder de grill schuiven boven een ovenschaal gevuld met water.  De keukentimer instellen op 20 minuten.
Het vlees 5 minuten laten bakken en dan nogmaals met de marinade inwrijven.  Nog verder onder de grill laten bakken tot het vel bijna zwart geworden is.
De grill dan afzetten en het vlees laten verder garen tot het einde van de voorziene tijd. 

Ondertussen de flensjes in een stoommandje opwarmen.  Het vlees in plakjes snijden van ½ cm en alles op tafel brengen.

 

Serveersuggestie :  neem een drietal flensjes samen, besmeer met de  saus en strooi er wat rauwe groenten over, enkele stukjes eend erop leggen en oprollen

Wijntip : een rode Chinese wijn 'Great Wall'

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina