_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Raclette met verschillende smaken
BENODIGDHEDEN
: Verschillende soorten kaas, totaal 2 kg - verschillende soorten vlees + vis + zeevruchten, totaal 800 gr. Het aantal smaken bepaal je zelf, maar hoe meer personen, hoe meer smaken je kan voorzien. Met 3 smaken heb je al een lekkere raclette, met 6 smaken heb je een uitgebreide culinaire raclette.
Hierna enkele voorbeelden van smaken die goed samengaan (vegetarisch, met vis of zeevruchten, met vlees). VEGETARISCH: Smaak 1: met Reblochon - schijfjes verse champignon - peper en fijngesneden dille Smaak 2: met Nazareth -schijfjes ananas - stukjes noten en amandelen - peper en paprikapoeder Smaak 3: met Gouda met mosterdzaadjes - schijfjes verse champignon - geplette noten Smaak 4: met Emmental - schijfjes aardappel - schijfjes tomaat - look en paprikapoeder MET VIS OF ZEEVRUCHTEN: Smaak 5: met Chevragne - gerookte zalm - fijngesnipperde ajuin Smaak 6: met Raclettekaas - gekookte scampi - peper en fijngesneden look Smaak 7: met Tomme de Savoie - gerookte heilbot - snippers bieslook Smaak 8: met Raclettekaas - rivierkreeftjes - fijngesneden peterselie en knoflook MET VLEES: Smaak 9: met Raclettekaas - filet de Sacs - paprikapoeder en gemalen peper Smaak 10: met Leerdammer - gekookte ham - fijngesneden lenteuitjes Smaak 11: met Beaufort - grisonsvlees - snippers bieslook Smaak 12: met Reblochon - gekookte ham - fijngesneden look en blaadjes tijm
Opdienen met: Aardappelen in de schil gekookt - Gemengde salade met vinaigrette - Tomatensalade - Augurken en ajuintjes - Stokbrood
BEREIDING
: Snijd de kazen in sneetjes en schik ze per smaak op een bord. Naast de kaas leg je de andere ingrediënten en zet de kruiden in een klein kommetje erbij. Van kazen met een zachte korst (Reblochon, Raclettekaas, ...) kan je de korst eraan laten en gewoon mee eten, van andere kazen met harde korst (Gouda, Emmental, Beaufort, ...) doe je de korst eraf voor je de kaas op de borden legt. Iedere gast vult nu zijn eigen raclettepannetje met de ingrediënten van 1 smaak, zorg ervoor dat de kaas altijd bovenaan ligt, zodat die smelt over de andere ingrediënten. Je kan bij iedere smaak beginnen met een paar schijfjes aardappel en dan de rest erbovenop leggen. Smelt
de kaas onder de grill van de raclette en bedien je ondertussen van de salades
en het brood. Variante : je kan naar eigen smaak andere kazen, andere soorten vis of vlees en andere kruiden gebruiken Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |