_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Salade met spekblokjes

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Maaltijdsalade 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel juni

 

Voorgerecht

Vlees - Salades - Voorgerechten - Eenvoudig - Frankrijk

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Groene of gemengde sla, 1 tomaat, 150 gr gerookte spekblokjes, 1 ajuintje, vinaigrette (van olijfolie, mosterd, rode wijnazijn, peper)  

BEREIDING :

De sla spoelen en op de borden schikken.  De tomaat in 4 snijden, er het zaad uithalen en verder in kleine blokjes snijden.  De ajuin in stukjes snijden.

Leg de stukjes tomaat en ajuin rondom elk bord.  Verdeel de vinaigrette over de salade.

Bak ondertussen de spekblokjes krokant en doe ze dan bovenop de salade.  Lauw opdienen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood

Variante : 'salade Lyonnaise' opdienen met een spiegelei er bovenop

Variante : als maaltijdsalade, de hoeveelheden vergroten, en 100 gr champignons met het spek meebakken, opdienen met aardappelsalade

Wijntip : een droge rosé (vb een Beaujolais rosé)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina