_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Spaanse ham 'Serrano

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu land en streek (Spanje - Catalonie)

 Mijn menu in foto's 

 

 

Voorgerecht

Vlees - Voorgerechten - Tapas - Eenvoudig - Spanje

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

200 gr Spaanse ham Serrano (dun gesneden), 1 grote of 2 kleine rijpe tomaten, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, 2 sneden wit brood van 2 cm dik

BEREIDING :

De tomaten pellen, van de zaadjes ontdoen en tot moes pletten met een vork.  Roer er de olijfolie door en kruiden met peper en zout.

De sneden brood langs beide zijden lichtbruin roosteren en dan iedere snede in 3 stukken snijden.

Schep een lepel van de tomatensaus, wrijf dit open op een stuk brood en beleg dit nu met enkele plakjes Serrano ham.  Doe dit met alle stukken brood en leg ze op een groot bord om op te dienen. 

 

Serveersuggestie :  je kan ook alles apart serveren en iedereen zijn eigen broodjes laten samenstellen

Variante : eventueel nog andere Spaanse charcuterie bijleggen (vb. chorizo)

Wijntip : een droge rosé (vb een Rioja)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina