_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Spaanse ham 'Serrano
BENODIGDHEDEN
: 200 gr Spaanse ham Serrano (dun gesneden), 1 grote of 2 kleine rijpe tomaten, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, 2 sneden wit brood van 2 cm dik BEREIDING
: De tomaten pellen, van de zaadjes ontdoen en tot moes pletten met een vork. Roer er de olijfolie door en kruiden met peper en zout. De sneden brood langs beide zijden lichtbruin roosteren en dan iedere snede in 3 stukken snijden. Schep een lepel van de tomatensaus, wrijf dit open op een stuk brood en beleg dit nu met enkele plakjes Serrano ham. Doe dit met alle stukken brood en leg ze op een groot bord om op te dienen. Serveersuggestie : je kan ook alles apart serveren en iedereen zijn eigen broodjes laten samenstellen Variante : eventueel nog andere Spaanse charcuterie bijleggen (vb. chorizo) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |