_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Spaghetti Bolognese

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Bolognese

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 Mijn menu in foto's  

 

Hoofdgerecht

Pasta - Vlees - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Eenvoudig - Italie

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

500 gr gemengd gehakt, 4 middelgrote ajuinen, ¾ l tomatenblokjes (blik), 1 paprika, 125 gr champignons, peper en zout, tabasco, olijfolie

600 gr spaghetti 

T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, een takje tijm, 1 koffielepel gedroogde oregano 

BEREIDING :

Bak het gehakt in de olijfolie, voeg de fijngesneden ajuin toe en laat nog een paar minuten verder bakken (af en toe omroeren).

Snij ondertussen de paprika en de champignons in kleine stukjes, de look fijn snijden.  Doe deze groenten dan samen met de tomatenblokjes in de pot.

Kruiden met peper en zout, de blaadjes tijm, de oregano en volgens eigen smaak tabasco toevoegen.

Alles goed omroeren en met deksel op de pot gedurende ½ uur laten sudderen.

De spaghetti al dente koken volgens de voorschriften op de verpakking (kooktijd verschilt volgens de soort spaghetti).

 

Serveersuggestie :  bij het opdienen bestrooien met gemalen Parmezaan kaas

Variante : je kan nog andere groenten aan de saus toevoegen, zoals fijngesneden wortelen, fijngesnipperde selder

Variante : je kan extra tomatenblokjes toevoegen voor meer saus, of een doosje tomatenpuree voor sterkere tomatensmaak

Wijntip : een droge rode Italiaanse wijn (vb een Sangiovese)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina