_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Stoofpot van lamsvlees (Tas Kebab)
BENODIGDHEDEN
: 500 gr stoofvlees van lam (of lamsbout versnijden, of lamscarbonade), 2 ajuinen, 4 eetlepels olijfolie, een klontje boter, 1 blikje tomatenpuree, ½ bouillonblokje van groenten, 2 dl droge witte wijn (of Griekse Retsina) T u i n k r u i d e n : een flinke tak peterselie, 4 teentjes look BEREIDING
: De olijfolie verhitten in een braadpan en hierin de blokjes lam aan alle kanten bruin bakken. Kruiden met peper en zout. Het vlees uit de pan nemen, een klontje boter laten smelten en de fijngesneden ajuin en knoflook gedurende enkele minuten laten bakken. Blussen
met de witte wijn, de fijngehakte peterselie, bouillonblokje en tomatenpuree
toevoegen.
Het vlees terug in de pan leggen en gedurende anderhalf uur zachtjes laten
sudderen (tijdens het stoven eventueel nog wat water bijvoegen). Serveersuggestie : opdienen met gegrilde courgette en rijst of pasta Variante : je kan dit gerecht ook klaarmaken met kalfsvlees of met kalkoen Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |