_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Turkse gehaktballen (Köfte)
BENODIGDHEDEN
: 800 gr gemengd gehakt (van schaap en rund), 4 sjalotjes, 4 sneden wit brood (of beschuit), olijfolie, peper en zout T u i n k r u i d e n : 4 teentjes look, chilipeper Kies één van de volgende smaken Smaak 1: 2 koffielepels komijnzaadjes Smaak 2: 2 eetlepels fijngesneden peterselie Smaak 3: 2 eetlepels verse tijmblaadjes (of 1 eetlepel gedroogde) Smaak 4: 1 eetlepel gedroogde oregano
BEREIDING : Doe het vlees in een kom, snij de sjalotten en de look zeer fijn en doe bij het vlees. Het brood (zonder korsten) weken in een beetje water, druk het uit en voeg bij het vlees. Kruiden met peper en zout, chilipeper naar eigen smaak toevoegen (¼ tot 1 koffielepel). Voeg de kruiden van de gekozen smaak toe, meng alles goed door elkaar en vorm ovale gehaktballen (van ongeveer 25 gr per stuk). Een ovenvaste schaal inwrijven met de olijfolie en hierin de köfte leggen. Laat gedurende 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 175°C.
Serveersuggestie : je kan tomaten en zoete paprika met het vlees meebakken in de oven Variante : voor meerdere personen kan je ook verschillende smaken klaarmaken Variante : Adana kebab (het gehakt op een spies steken en bakken op de barbecue) Wijntip : een droge rode wijn (vb. een Turkse wijn Capadoccia)
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |