_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Turkse gehaktballen (Köfte)

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Turkse Köfte 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Turkije)

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Ovenschotel - Turkije

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

800 gr gemengd gehakt (van schaap en rund), 4 sjalotjes, 4 sneden wit brood (of beschuit), olijfolie, peper en zout

T u i n k r u i d e n :  4 teentjes look, chilipeper

Kies één van de volgende smaken

Smaak 1:   2 koffielepels komijnzaadjes

Smaak 2:   2 eetlepels fijngesneden peterselie

Smaak 3:   2 eetlepels verse tijmblaadjes (of 1 eetlepel gedroogde)

Smaak 4:   1 eetlepel gedroogde oregano

 

BEREIDING :

Doe het vlees in een kom, snij de sjalotten en de look zeer fijn en doe bij het vlees.

Het brood (zonder korsten) weken in een beetje water, druk het uit en voeg bij het vlees.  Kruiden met peper en zout, chilipeper naar eigen smaak toevoegen (¼ tot 1 koffielepel).

Voeg de kruiden van de gekozen smaak toe, meng alles goed door elkaar en vorm ovale gehaktballen (van ongeveer 25 gr per stuk).

Een ovenvaste schaal inwrijven met de olijfolie en hierin de köfte leggen.

Laat gedurende 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 175°C.

 

Serveersuggestie :  je kan tomaten en zoete paprika met het vlees meebakken in de oven

Variante : voor meerdere personen kan je ook verschillende smaken klaarmaken

Variante : Adana kebab (het gehakt op een spies steken en bakken op de barbecue)

Wijntip : een droge rode wijn (vb. een Turkse wijn Capadoccia)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina