_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Varkensgebraad met Mosterdsaus
BENODIGDHEDEN
: 1 kg varkensgebraad, vloeibare boter, peper, zout, nootmuskaat Voor de saus: 2 dl gecondenseerde melk, 1 koffielepel maïzena, 2 eetlepels mosterd van Dijon (of hoeveelheid aanpassen volgens eigen smaak) BEREIDING
: In een vuurvaste schotel met deksel wat vloeibare boter over de bodem verdelen. Lichtjes kruiden met peper, zout, nootmuskaat en het stuk vlees erop leggen. Het vlees kruiden met peper, zout, nootmuskaat en er nog een beetje vloeibare boter bovenop doen. Met deksel op de schotel gedurende 50 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C (baktijd is 20 minuten + 15 minuten per halve kilo). Als het vlees gaar is, uit de schotel nemen en warm houden in de oven. Ondertussen de gecondenseerde melk mengen met de maïzena en de mosterd. Het braadvocht aan de kook brengen en het mosterdmengsel er al roerend bijgieten. Opnieuw laten koken en hierbij regelmatig roeren. Het vlees versnijden en op een dienschaal schikken (of op de afzonderlijke borden) en er de saus over verdelen. Serveersuggestie : opdienen met gekookte aardappelen, aardappelkroketjes of aardappelen met paprika Variante : voor een andere smaak kan je de mosterd van Dijon vervangen door Moutarde de Meaux met mosterdzaadjes Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |