_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Varkensniertjes in de Porto
BENODIGDHEDEN
: 2 of 3 varkensniertjes, 1 grote ajuin, olijfolie, 1 dl Porto, peper en zout. T u i n k r u i d e n : BEREIDING
: De varkensnieren in de lengte middendoor snijden en alle witte delen weghalen. Het vlees spoelen en dan in stukken snijden van ongeveer 2 cm. De olie verhitten in een pan, de stukken varkensnier toevoegen en al roerend op hoog vuur gedurende enkele minuten rondom bruin bakken. Dan de fijngesneden ajuin toevoegen en ook een paar minuten laten meebakken. Kruiden met de blaadjes tijm, peper en zout, de Porto erbij gieten en aan de kook brengen. Met deksel op de pan gedurende 30 minuten laten sudderen. De saus binden met wat maïzena. Serveersuggestie : opdienen met aardappelpuree, gebakken aardappelen of gekookte rijst Variante : voor een zoetere smaak, vervang de Porto door Crème de Cassis Variante : varkensniertjes met jenever Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |