_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Varkensniertjes in de Porto

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 Mijn menu in foto's   

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Tuinkruiden

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 of 3 varkensniertjes, 1 grote ajuin, olijfolie, 1 dl Porto, peper en zout.

T u i n k r u i d e n :  een flinke tak verse tijm

BEREIDING :

De varkensnieren in de lengte middendoor snijden en alle witte delen weghalen.  Het vlees spoelen en dan in stukken snijden van ongeveer 2 cm.

De olie verhitten in een pan, de stukken varkensnier toevoegen en al roerend op hoog vuur gedurende enkele minuten rondom bruin bakken.  Dan de fijngesneden ajuin toevoegen en ook een paar minuten laten meebakken.

Kruiden met de blaadjes tijm, peper en zout, de Porto erbij gieten en aan de kook brengen.  Met deksel op de pan gedurende 30 minuten laten sudderen.

De saus binden met wat maïzena.

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappelpuree, gebakken aardappelen of gekookte rijst

Variante : voor een zoetere smaak, vervang de Porto door Crème de Cassis

Variante : varkensniertjes met jenever

Wijntip : een krachtige rode wijn (vb. een Lalande de Pomerol)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina