_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Varkensniertjes met mosterd en jenever
BENODIGDHEDEN
: 2 of 3 varkensniertjes, 2 middelgrote ajuinen, 30 gr boter, 2 eetlepels graantjesmosterd, 4 cl jenever, peper en zout. BEREIDING
: De varkensnieren in de lengte middendoor snijden en alle witte delen weghalen. Het vlees spoelen en dan in stukken snijden van ongeveer 2 cm. De boter verhitten in een pan, de stukken varkensnier toevoegen en al roerend op hoog vuur gedurende enkele minuten rondom bruin bakken. Dan de fijngesneden ajuin toevoegen en ook een paar minuten laten meebakken. Kruiden met peper en zout, de mosterd en jenever erbij doen en aan de kook brengen. Met deksel op de pan gedurende 30 minuten laten sudderen. De saus binden met wat maïzena. Serveersuggestie : opdienen met aardappelpuree, gebakken aardappelen of gekookte rijst Variante : varkensniertjes in de Porto Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |