_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Varkenstong met peterseliesaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Vlees  - Hoofdgerechten - Sausen - Tuinkruiden - Eenvoudig

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 varkenstongen, 1 ajuin, peper en zout

T u i n k r u i d e n :  1 teentje look, een takje tijm, een laurierblad, een klein takje rozemarijn

Voor de saus:  4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, peper en zout

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look, 2 eetlepels fijngehakte peterselie

BEREIDING :

Leg de varkenstongen in een kookpot en overgiet met water tot deze bijna onder staan.  De ajuin en look in stukken snijden, toevoegen samen met de tijm, laurier,rozemarijn, en kruiden met peper en zout.
Breng dit aan de kook en laat met deksel op de pot minimum 1½ uur, maar beter 2 uur, zachtjes koken.

Ondertussen de saus maken: de peterselie fijn hakken, de look fijn snijden, en dit samen mengen met de olijfolie en de witte wijnazijn, kruiden met peper en zout.

Haal de tong uit de kookpot en pel de warme tong, snijd ze in dikke sneden en leg op een (voorverwarmd) bord.
De saus in een kommetje erbij serveren.

 

Serveersuggestie :  smaakt heel lekker met gebakken aardappelblokjes

Variante : je kan de tong ook laten afkoelen, in kleinere stukken snijden en mengen met de saus (opdienen met aardappelsalade) 

Variante : dit recept is ook te gebruiken voor rundstong

Wijntip : een droge witte wijn (vb. een Pinot Gris)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina