_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Varkenstong met peterseliesaus
BENODIGDHEDEN
: 2 varkenstongen, 1 ajuin, peper en zout T u i n k r u i d e n : 1 teentje look, een takje tijm, een laurierblad, een klein takje rozemarijn Voor de saus: 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, peper en zout T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, 2 eetlepels fijngehakte peterselie BEREIDING
: Leg
de varkenstongen in een kookpot en overgiet met water tot deze bijna onder
staan. De ajuin en look in stukken snijden, toevoegen samen met de tijm,
laurier,rozemarijn, en kruiden met peper en zout. Ondertussen de saus maken: de peterselie fijn hakken, de look fijn snijden, en dit samen mengen met de olijfolie en de witte wijnazijn, kruiden met peper en zout. Haal
de tong uit de kookpot en pel de warme tong, snijd ze in dikke sneden en leg op
een (voorverwarmd) bord. Serveersuggestie : smaakt heel lekker met gebakken aardappelblokjes Variante : je kan de tong ook laten afkoelen, in kleinere stukken snijden en mengen met de saus (opdienen met aardappelsalade) Variante : dit recept is ook te gebruiken voor rundstong Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |