_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Varkenstong met tomaten-saliesaus
BENODIGDHEDEN
: 2 varkenstongen, 1 ajuin, peper en zout T u i n k r u i d e n : 1 teentje look, een takje tijm, een laurierblad, een klein takje rozemarijn Voor de saus: 2 dl tomatenblokjes uit blik, 1 dl droge witte wijn, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout T u i n k r u i d e n : 1 teentje look, 2 sjalotjes, 8 flinke blaadjes verse salie BEREIDING
: Leg
de varkenstongen in een kookpot en overgiet met water tot deze bijna onder
staan. De ajuin en look in stukken snijden, toevoegen samen met de tijm,
laurier,rozemarijn, en kruiden met peper en zout. Ondertussen
de saus maken: verhit de olijfolie en bak hierin de fijngesneden sjalotjes en
look gedurende enkele minuten, af en toe roeren, en niet bruin laten
worden. Blussen met de witte wijn, de grof gesneden salie toevoegen en aan
de kook brengen. Haal
de tong uit de kookpot en snij in de lengte middendoor, pel de warme stukken
tong en leg opnieuw in de bouillon om warm te houden.
Serveersuggestie : geef er een paar roosjes bloemkool bij, smaakt het best met aardappelpuree Variante : je kan de gepelde varkenstong ook in dikke plakken snijden en ze warm houden in de saus om op te dienen Variante : varkenstongetjes zijn ook lekker met een Madeirasaus (tomatensaus met champignons en Madeira) Extraatje : met de gezeefde bouillon kan je een heel lekkere erwtensoep maken Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |