_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Warm geitenkaasje met witloof
BENODIGDHEDEN
: 1 rolletje geitenkaas, 4 sneden toastbrood of 4 schijven stokbrood, witloof, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel notenolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1/2 theelepel honing, een takje tijm. BEREIDING
: Uit ieder snede toastbrood een cirkelvormig schijfje snijden (vb. met behulp van een glas) en deze in de toaster krokant laten worden. Laat de grill van de oven opwarmen. Snijd de kaas in 4 schijven en beleg hiermee het brood. Schik deze op een vuurvaste schaal en plaats dan onder de grill. Laat de kaas smelten, en eventueel een licht gekleurd korstje krijgen. De
olie, azijn, honing en tijm goed mengen. Het witloof grof snijden en goed mengen met
de vinaigrette. Variante : je kan het witloof vervangen door een sla, eventueel afwerken met enkele stukjes noten of gegrilde pijnboompitten
Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |