_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Warm geitenkaasje met witloof

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Geitenkaas met witloof 

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu in de zomer

 

Dagschotel

 Mijn menu in foto's

 

 

Voorgerecht

 Zuivelproducten - Groenten - Voorgerechten - Salades - Eenvoudig - Frankrijk

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 rolletje geitenkaas, 4 sneden toastbrood of 4 schijven stokbrood, witloof, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel notenolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1/2 theelepel honing, een takje tijm.

BEREIDING :

Uit ieder snede toastbrood een cirkelvormig schijfje snijden (vb. met behulp van een glas) en deze in de toaster krokant laten worden.

Laat de grill van de oven  opwarmen.

Snijd de kaas in 4 schijven en beleg hiermee het brood.  Schik deze op een vuurvaste schaal en plaats dan onder de grill.  Laat de kaas smelten, en eventueel een licht gekleurd korstje krijgen.

De olie, azijn, honing en tijm goed mengen.  Het witloof grof snijden en goed mengen met de vinaigrette. 
Verdeel de salade over twee borden en leg hierop de broodjes met gegrilde kaas.  Lauw opdienen.

 

    Variante : je kan het witloof  vervangen door een sla, eventueel afwerken met enkele stukjes noten of gegrilde pijnboompitten

    Wijntip : een kruidige witte wijn (vb. een Argentijnse  Torrontes)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina