_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Handleiding bij mijn  50e verjaardagsmenu


Een culinaire ontdekkingstocht
met
50 degustaties
geserveerd in
10 stappen
begeleid door wijnen uit
5 landen

 


Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 
STAP 5 :  hoofdgerecht  met  vis
Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 

Gerechtje

IngrediŽnten

     Klaarmaken

Tijdens het feest

Een dag vooraf

De dag zelf

Crevoglio 'Piemonte'
Chardonnay
ItaliŽ

Foto openen in nieuw venster

8 flessen witte wijn bewaren in de kelder    opdienen op keldertemperatuur
in witte wijnglazen

sint-Jacobsvrucht in safraansaus

(W)

1/2 l room
3 doosjes saffraan
peper & zout
maÔsbloem
een smaakvolle visbouillon bereiden
en tot de helft laten inkoken
room en saffraan toevoegen
lichtjes binden en afsmaken
in ovenschaal om op te warmen
vruchten in bloem wikkelen,
gekruid met peper en zout
bakken in de boter
opdienen met sausje in schaaltje

gegrilde scampi met romige tomatensaus

(W)

Recept openen voor dit gerecht

60 gepelde scampi
1 liter tomatenblokjes
4 wortelen
8 sjalotten
4 teentjes look
boter
4 dl gecondenseerde melk
5 eetlepels cognac
sambal oelek
basilicum
peterselie
peper & zout
sjalotten en look fijnsnijden
wortelen raspen
5 minuten bakken in de boter
tomaten bijvoegen
en 5 minuten laten sudderen
  
saus opwarmen
scampi 5 minuten al roerend koken
basilicum, peterselie, sambal oelek
en cognac toevoegen en omroeren
gecondenseerde melk bijdoen
en nog 5 minuten laten sudderen
op bord leggen bij st-jacobsvrucht
versieren met 2 halve kerstomaatjes

visje in papillotte

(W)

30x 50 gr zeewolffilet
3 dikke stelen prei
boter
peper & zout
prei fijn snijden en spoelen
gaarkoken in 10 minuten
prei in papillotte leggen
visje en klontje boter bovenop
kruiden en folie dichtdoen
pakketjes in de oven laten garen
(minimum 25 minuten)
folie in de lengte opensnijden
en op bord leggen

paling in het groen

(W)

3 kg palingmoten
18 sjalotten
600g kervel
600g spinazie
300g zuring
peterselie
dragon
salie
laurier
1 fles witte wijn
6 eierdooiers
1/2 liter room
2 citroenen
peper & zout
sjalotten stoven
gespoelde en afgedroogde paling,
groenten, groene kruiden, citroensap
en witte wijn toevoegen
kruiden met peper en zout
in gesloten pot zachtjes laten stoven
als de paling gaar is
de dooiers met de room loskloppen
dit mengsel aan de paling toevoegen
eventueel lichtjes binden
met gebroken maÔsbloem
in ovenschaal om op te warmen
  
2 stukjes paling per persoon
samen op bord met de vispapillotte
afwerken met een partje citroen

kikkerbilletjes in looksausje

(W)

60 kikkerbilletjes
2 sjalotjes
10 teentjes look
boter
bloem
8 dl gecondenseerde melk
peper & zout
sjalotjes fijnsnijden en even stoven
saus maken van boter, bloem en melk
look toevoegen en kruiden
  
bloem kruiden met peper en zout
kikkerbilletjes erin wentelen
bakken in de boter
opdienen op kleine bordjes
Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 
15u15 - 16u00 ( K ) = koud gerecht          ( W ) = warm gerecht Menu  klaargemaakt  voor  30  personen

Klik op  Recept openen voor dit gerecht  voor recept   -   Klik op  Foto openen in nieuw venster  voor foto

 

 

 

Terug naar overzicht handleiding

Algemeen - Voorbereiding

Handleiding STAP 1 : aperitief en hapjes 

Handleiding STAP 2 : voorgerecht met vis

Handleiding STAP 3 : voorgerecht met vlees

Handleiding STAP 4 : soepje

Handleiding STAP 5

Handleiding STAP 6 : fris tussendoortje

Handleiding STAP 7 : hoofdgerecht met vlees

Handleiding STAP 8 : nagerecht

Handleiding STAP 9 : koffie en thee buffet

Handleiding STAP 10 : kaasschotel

Terug naar mijn 50e verjaardagsmenu

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina