_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Handleiding bij mijn  50e verjaardagsmenu


Een culinaire ontdekkingstocht
met
50 degustaties
geserveerd in
10 stappen
begeleid door wijnen uit
5 landen

 


Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 
STAP 8 :  nagerecht
Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 

Gerechtje

Ingrediënten

     Klaarmaken

Tijdens het feest

Een dag vooraf

De dag zelf

Vlaamse rijstpap met bruine suiker

(K)

Recept openen voor dit gerecht

3 liter volle melk
300 gr rijst
225 gr suiker
2 stokken kaneel
3 doosjes saffraan
bruine suiker
rijstpap koken volgens recept
bruine suiker in kommetje
desserts opdienen
in grote kommen
kleine bordjes,
schaaltjes
en lepeltjes
erbij plaatsen

platte kaas met krieken

(K)

1,5 kg platte kaas
0,5 kg mascarpone
2 bokalen kriekjes
suiker
  
mascarpone loskloppen,
mengen met de platte kaas
de kriekjes laten uitlekken,
onder het mengsel scheppen
afsmaken met suiker

exotische fruitsalade

(K)

1 ananas
2 mango
1/2 watermeloen
1 galameloen
750 gr blauwe druiven
  
fruit schillen
in grove stukken snijden
samen in kom doen

chocolademousse

(K)

12 eiwitten
500 gr fondant chocolade
150 gr bloemsuiker
6 eetlepels melk
melk opwarmen en chocolade erin smelten
eiwit stijf kloppen met de bloemsuiker
eiwit en chocolade goed mengen
in een grote kom doen en in kelder zetten
  

tiramisu

(K)

Recept openen voor dit gerecht

400 gr boudoirs
1 kg mascarpone
4 dl sterke koffie
8 eierdooiers
4 eiwitten
200 gr poedersuiker
6 eetlepels Amaretto
6 eetlepels cacaopoeder
beslag maken met eierdooiers,
suiker en Amaretto	
mascarpone erdoor roeren	
eiwit tot schuim kloppen en eronder mengen	
taart samenstellen en afwerken met cacao	
in koele berging zetten	
  
Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 
17u30 - 18u00 ( K ) = koud gerecht          ( W ) = warm gerecht Menu  klaargemaakt  voor  30  personen

Klik op  Recept openen voor dit gerecht  voor recept   -   Klik op  Foto openen in nieuw venster  voor foto

 

 

 

Terug naar overzicht handleiding

Algemeen - Voorbereiding

Handleiding STAP 1 : aperitief en hapjes 

Handleiding STAP 2 : voorgerecht met vis

Handleiding STAP 3 : voorgerecht met vlees

Handleiding STAP 4 : soepje

Handleiding STAP 5 : hoofdgerecht met vis

Handleiding STAP 6 : fris tussendoortje

Handleiding STAP 7 : hoofdgerecht met vlees

Handleiding STAP 8

Handleiding STAP 9 : koffie en thee buffet

Handleiding STAP 10 : kaasschotel

Terug naar mijn 50e verjaardagsmenu

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina