_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Aperitief hapjesborden

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Aperitief hapjesbord

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Aperitiefhapjes

Hapjes - Groenten - Zeevruchten - Gevogelte - Zuivelproducten - Eenvoudig - Creatief met restjes - Tuinkruiden

(x) personen

 

Enkele kleine vlugge hapjes en een aperitief wordt een feest.
Je kan ze opdienen op een toastje, in een lepeltje, aperitiefschaaltje of -kommetje,
of op tafel zetten in een schaal of op een bord. 

ENKELE VOORBEELDEN van aperitief hapjesborden :

Deze vragen meestal weinig voorbereiding en zijn soms heel verrassend voor de gasten.

    

* hard gekookte kwarteleitjes (niet gepeld) opdienen met een schaaltje zout

* een potje met rillettes (pur porc, gegrilde kip, eend of gans) en een mandje met stukjes stokbrood

* een artisjok, opdienen met een vinaigrette

* blokjes kaas (Gouda, Passendale, Comté, Nazareth, abdijkaas, ...) opdienen met mosterd, selderijzaad, ...

* een bord oesters, eventueel opdienen met peper en druppeltje citroen

* stukjes groenten (wortel, bloemkool, selder, radijs, komkommer, ...) met dipsausjes (cocktailsaus, currysaus, mosterdsaus, ...)

* een bord zeevruchten (garnalen, escargots, scampi, oesters, ...)

* een bord met schijfjes chorizo (zachte en pikante), schijfjes salami pur porc, ...

* een kommetje zachte geitenkaas met een kommetje krokante schepjes (hoorntjes, mini tortilla, schelpjes, ...)

* een kommetje met olijven, een kommetje met blokjes Feta-kaas, ...

 

T u i n k r u i d e n :  je kan bijna alle tuinkruiden gebruiken
                               ofwel verwerkt in de bereiding, ofwel gebruikt als versiering
                               gebruik ze bij ieder hapje, ze geven een extra smaak en dimensie

Voor nog meer hapjes met recept volgens ingrediënten, zie de rubriek HAPJE voor elke dag

 

Serveersuggestie :  bij het aperitief, enkele of meerdere hapjes afhankelijk van het aantal genodigden

Variante : opdienen in combinatie met koude aperitiefhapjes en/of met warme aperitiefhapjes

Wijntip : enkele mooie aperitiefwijntjes zijn een 'Gewurztraminer' uit Alsace, een Argentijnse 'Torontès', een sprankelende wijn zoals 'Champagne', 'Crémant', 'Cava', 'Spumante', of een droge Sherry

Variante : andere geslaagde aperitiefjes zoals 'Kir' of 'Kir Royal', zomerse aperitiefjes zoals 'Sangria' of een anijsdrank zoals 'Pastis', 'Ricard', 'Ouzo', ... en nog veel meer ...

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina