_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Aperitief hapjesborden
Enkele kleine vlugge hapjes en een aperitief
wordt een feest.
ENKELE VOORBEELDEN van aperitief hapjesborden
: Deze vragen meestal weinig voorbereiding en zijn soms heel verrassend voor de gasten.
* hard gekookte kwarteleitjes (niet gepeld) opdienen met een schaaltje zout * een potje met rillettes (pur porc, gegrilde kip, eend of gans) en een mandje met stukjes stokbrood * een artisjok, opdienen met een vinaigrette * blokjes kaas (Gouda, Passendale, Comté, Nazareth, abdijkaas, ...) opdienen met mosterd, selderijzaad, ... * een bord oesters, eventueel opdienen met peper en druppeltje citroen * stukjes groenten (wortel, bloemkool, selder, radijs, komkommer, ...) met dipsausjes (cocktailsaus, currysaus, mosterdsaus, ...) * een bord zeevruchten (garnalen, escargots, scampi, oesters, ...) * een bord met schijfjes chorizo (zachte en pikante), schijfjes salami pur porc, ... * een kommetje zachte geitenkaas met een kommetje krokante schepjes (hoorntjes, mini tortilla, schelpjes, ...) * een kommetje met olijven, een kommetje met blokjes Feta-kaas, ...
T
u i n k r u i d e n : je kan bijna alle tuinkruiden gebruiken Voor nog meer hapjes met recept volgens ingrediënten, zie de rubriek HAPJE voor elke dag.
Serveersuggestie : bij het aperitief, enkele of meerdere hapjes afhankelijk van het aantal genodigden Variante : opdienen in combinatie met koude aperitiefhapjes en/of met warme aperitiefhapjes Wijntip
: Variante : andere geslaagde aperitiefjes zoals 'Kir' of 'Kir Royal', zomerse aperitiefjes zoals 'Sangria' of een anijsdrank zoals 'Pastis', 'Ricard', 'Ouzo', ... en nog veel meer ...
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |