_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Koude aperitiefhapjes

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Koude aperitiefhapjes

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel maart

Dagschotel augustus

Dagschotel december

 

Aperitiefhapjes

Hapjes - Groenten - Zeevruchten - Gevogelte - Zuivelproducten - Eenvoudig - Creatief met restjes - Tuinkruiden

(x) personen

 

Enkele kleine vlugge hapjes en een aperitief wordt een feest.
Je kan ze opdienen op een toastje, in een lepeltje, aperitiefschaaltje of -kommetje,
of op tafel zetten in een schaal of op een bord. 

ENKELE VOORBEELDEN van koude aperitiefhapjes :

Veel van deze koude hapjes kunnen vooraf klaargemaakt worden, maar toastjes niet te lang vooraf zodat deze krokant blijven.

    

* een blaadje witloof belegd met gepelde garnaaltjes

* lepeltje met avocado en gerookte zalmsnippers

* een scampi met cocktailsaus

* tomaatje met kersmozzarella (zie recept)

* lepeltje met tomaat en garnaaltjes

* toastje met schijfje hardgekookt ei en ansjovis

* glaasje met versneden scampi, blokjes avocado, fijngesneden sjalotje, olijfolie

* lepeltje met wildpaté en ajuinconfituur (zie recept)

* een schijfje gekookte krielaardappel met garnaalsalade

* een toastje met pitasalade

* druif met abdijkaas

* schijfje komkommer (4mm) belegd met lepeltje vissalade, hespensalade, kaassalade, eiersalade, ...

 

T u i n k r u i d e n :  je kan bijna alle tuinkruiden gebruiken
                               ofwel verwerkt in de bereiding, ofwel gebruikt als versiering
                               gebruik ze bij ieder hapje, ze geven een extra smaak en dimensie

Voor nog meer hapjes met recept volgens ingrediënten, zie de rubriek HAPJE voor elke dag

 

Serveersuggestie :  bij het aperitief, enkele of meerdere hapjes afhankelijk van het aantal genodigden

Variante : opdienen in combinatie met een hapjesbord en/of met warme aperitiefhapjes

Wijntip : enkele mooie aperitiefwijntjes zijn een 'Gewurztraminer' uit Alsace, een Argentijnse 'Torontès', een sprankelende wijn zoals 'Champagne', 'Crémant', 'Cava', 'Spumante', of een droge Sherry

Variante : andere geslaagde aperitiefjes zoals 'Kir' of 'Kir Royal', zomerse aperitiefjes zoals 'Sangria' of een anijsdrank zoals 'Pastis', 'Ricard', 'Ouzo', ... en nog veel meer ...

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina