_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Koude aperitiefhapjes
Enkele kleine vlugge hapjes en een aperitief
wordt een feest.
ENKELE VOORBEELDEN van koude aperitiefhapjes
: Veel van deze koude hapjes kunnen vooraf klaargemaakt worden, maar toastjes niet te lang vooraf zodat deze krokant blijven.
* een blaadje witloof belegd met gepelde garnaaltjes * lepeltje met avocado en gerookte zalmsnippers * een scampi met cocktailsaus * tomaatje met kersmozzarella (zie recept) * lepeltje met tomaat en garnaaltjes * toastje met schijfje hardgekookt ei en ansjovis * glaasje met versneden scampi, blokjes avocado, fijngesneden sjalotje, olijfolie * lepeltje met wildpaté en ajuinconfituur (zie recept) * een schijfje gekookte krielaardappel met garnaalsalade * een toastje met pitasalade * druif met abdijkaas * schijfje komkommer (4mm) belegd met lepeltje vissalade, hespensalade, kaassalade, eiersalade, ...
T
u i n k r u i d e n : je kan bijna alle tuinkruiden gebruiken Voor nog meer hapjes met recept volgens ingrediënten, zie de rubriek HAPJE voor elke dag. Serveersuggestie : bij het aperitief, enkele of meerdere hapjes afhankelijk van het aantal genodigden Variante : opdienen in combinatie met een hapjesbord en/of met warme aperitiefhapjes Wijntip
: Variante : andere geslaagde aperitiefjes zoals 'Kir' of 'Kir Royal', zomerse aperitiefjes zoals 'Sangria' of een anijsdrank zoals 'Pastis', 'Ricard', 'Ouzo', ... en nog veel meer ... Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |