_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Blinde vinken

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Blinde vinken stoofpotje

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de winter

 Dagschotel

 

 

Hoofdgerecht

- Vlees - Hoofdgerechten - TuinkruidenStoofpotje

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

4 à 6 blinde vinken, 2 uien, 1 koffielepel tomatenpuree, 2 à 3 dl water, olijfolie, maïzena, peper en zout .

T u i n k r u i d e n :   2 laurierbladen, een flinke tak tijm.

BEREIDING :

Bak de blinde vinken rondom bruin in de olijfolie.  Voeg er de fijngesneden ui bij en kruid met peper en zout.  Overgiet met het water.  De tomatenpuree, laurier en tijm erbij voegen en aan de kook brengen.

Met deksel op de pot 30 minuten laten stoven op een zacht vuurtje.  De saus binden met in water opgeloste maïzena.

 

 

Serveersuggestie : opdienen met aardappelpuree en groenten van het seizoen (rauw of gestoofd witloof, gestoofde prei, wortelen, bloemkool, venkel, boontjes)

Wijntip : een rode wijn van de Cabernet Sauvignon

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina