_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Steak Tartaar - Filet Americain Préparé
BENODIGDHEDEN
: 300 à 400 gram rundvlees (biefstuk, rosbief, ...), 1 eierdooier, 1 koffielepel mosterd, 4 eetlepels olie, 1 eetlepel Worchester saus, 1 eetlepel ketchup, 1 koffielepel Tabasco, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 fijngehakte sjalot, peper en zout, kleine augurkjes en zilveruitjes. BEREIDING
:
Neem
een grote kom en roer
de eierdooier los met een eetlepel water en de mosterd, roer er dan de olie door.
Goed mengen tot een gebonden saus. Het rauwe rundvlees met een vlijmscherp mes in heel kleine stukjes snijden, dit in de kom doen en lichtjes kruiden met peper en zout. Roer het vlees door de saus tot alles goed gemengd is. Doe dit heel kort voor het opdienen of bereiding aan tafel. Verdeel de americain in twee en schik het vlees op twee borden met enkele augurkjes en zilveruitjes bovenop. Serveersuggestie :
opdienen met krokant gebakken handgesneden frieten,
zelfgemaakte mayonaise of Belgian Pickles Variante
: voor een snelle bereiding kan je gemalen rundvlees (americain puur)
gebruiken, Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |