_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Hespenrolletjes met witloof

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel in februari

Dagschotel december

 Mijn menu in foto's

 

Hoofdgerecht

Groenten - Vlees - Hoofdgerechten - Eenvoudig - België

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

4 stronkjes witloof, 4 sneden gekookte hesp, ½ l bechamelsaus, 100 gr gemalen kaas, muskaatnoot, peper en zout

BEREIDING :

Het witloof spoelen en in een kookpot doen samen met een beetje water.  Aan de kook brengen en dan 20 minuten laten sudderen.
Het water afgieten en het vocht uit het witloof drukken.

De bechamelsaus maken (je kan ook een deel van de melk vervangen door kookvocht van het witloof).  Kruiden met muskaatnoot, peper en zout.  De kaas door de saus roeren en laten smelten (niet meer koken).

Het witloof afzonderlijk in een snede gekookte hesp rollen.  Deze rolletjes naast mekaar in een ovenvaste schaal leggen en met de kaassaus bedekken.

Onder de grill in de oven laten kleuren.

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappelpuree

Variante : witloof vervangen door het wit van prei, of door stengels van witte selder

Wijntip : een lichte rode wijn (vb. pinot noir van Alsace)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina