_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Kalkoenfilet met saus van kweepeergelei
BENODIGDHEDEN
: 1 kg kalkoenfilet, 40 gr boter, 20 gr bloem, 4 grote eetlepels kweepeergelei, 2 dl medium dry sherry, 1 bouillonblokje van kip, 2 dl water, peper en zout. T u i n k r u i d e n : een flinke tak verse tijm BEREIDING
: De boter smelten in een kom en er de bloem doorroeren, maak een saus met het water en de sherry. De kweepeergelei, het bouillonblokje en de blaadjes tijm ook in de kom doen, roeren tot de gelei volledig opgelost is in de saus. Bak ondertussen de kalkoenfilet op de barbecue. Het vlees in stukken snijden en opdienen met de saus. Serveersuggestie : opdienen met aardappel in de folie Variante : je kan de kweepeergelei vervangen door Luikse siroop Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |