_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kalkoenfilet met saus van kweepeergelei

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Kalkoenfilet met kweepeergelei 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu tuinfeest

 

Hoofdgerecht

Hoofdgerechten - Gevogelte - Sausen - Tuinkruiden - Eenvoudig

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 kg kalkoenfilet, 40 gr boter, 20 gr bloem, 4 grote eetlepels kweepeergelei, 2 dl medium dry sherry, 1 bouillonblokje van kip, 2 dl water, peper en zout.

T u i n k r u i d e n :  een flinke tak verse tijm

BEREIDING :

De boter smelten in een kom en er de bloem doorroeren, maak een saus met het water en de sherry.

De kweepeergelei, het bouillonblokje en de blaadjes tijm ook in de kom doen, roeren tot de gelei volledig opgelost is in de saus.

Bak ondertussen de kalkoenfilet op de barbecue.

Het vlees in stukken snijden en opdienen met de saus.

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappel in de folie

Variante : je kan de kweepeergelei vervangen door Luikse siroop

Wijntip : een lichte rode wijn (vb een rode Loirewijn)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina