_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Een tuinfeest

Een feestje organiseren ?

Van eenvoudig tuinfeest tot degustatie menu.

bullet

       Tuinfeest
bullet

  Barbecue (1)

bullet

  Barbecue (2)

bullet

  Barbecue (3)

bullet

  Barbecue (4)

bullet

  Koud buffet (1)

bullet

  Koud buffet (2)

bullet

  Menu '50 jaar'

bullet

 

bullet

     Mijn 50e verjaardag

bullet

     Koken aan tafel

bullet

     Vegetarisch menu

bullet

     Menu  met  een  thema

bullet

     Degustatie menu

bullet

     Feestelijk menu

 

Voor een recept en/of foto klik op Recept openen voor dit gerecht naast het gerecht

 

         Menu's uit andere landen

         Menu's voor elke dag

 

 

   
ALFABETISCH  overzicht  van  alle  RECEPTEN
   

 

BARBECUE (1)

 

Sangria 'maison'

~ ~ ~

Gemarineerde Dorade

met Tomatensalade

Château Bois de Meneau - Bordeaux blanc

~ ~ ~  

Citroensorbet met Filliers citroenjenever

~ ~ ~

Dunne lende van rund met Kruidenboter  

~

Brochette van Kalkoennootjes  

~

 Gemarineerde Côte à l’os van varken  

~

Ratatouille   Recept openen voor dit gerecht 

Aardappelen in de folie

Salade, groentjes en sausjes

Stokbrood

Château Bois de Meneau - Bordeaux rosé et rouge

~ ~ ~

Vanille-ijs met verse fruitsalade

~ ~ ~

Koffie of thee

 

 

BARBECUE (2)

 

Kir Royal met Cava

~ ~ ~

Gemarineerde visbrochette

met Toscaanse Pastasalade    Recept openen voor dit gerecht 

Château Bois de Meneau - Bordeaux blanc

~ ~ ~  

Sorbet van Cassis met Filliers bessenjenever

~ ~ ~

Lamsboutsneden met look en peterselie

~

Gemarineerde kippenfilet

~

Zesrib entrecôte van rund

~

Provençaalse groenteschotel    Recept openen voor dit gerecht 

Aardappelen in de folie

Salade, groentjes en sausjes

Stokbrood

Château Bois de Meneau - Bordeaux rouge

~ ~ ~

Siberische Omelet   Recept openen voor dit gerecht 

~ ~ ~

Koffie of thee

 

 


 

BARBECUE (3)

 

Champagne Pascal Padovani

~ ~ ~

Kabeljauwfilet met Gandaham   Recept openen voor dit gerecht 
In een nestje van prei

Santa Rita - Sauvignon blanc

~ ~ ~  

Sorbet van passievruchten met Filliers passievruchtenjenever

~ ~ ~

Witte pensen met 'zoete mosterd'
Krielaardappeltjes met tuinkruiden

~

Lamskoteletjes
Griekse salade
   Recept openen voor dit gerecht
 
en Tzatziki   Recept openen voor dit gerecht 
Stokbrood

~

Kippenfilet
Rijstsalade 'Hawaï'

Château Bois de Meneau - Bordeaux rouge

~ ~ ~

Tiramisu   Recept openen voor dit gerecht 

~ ~ ~

Koffie of thee

 


 

BARBECUE (4)

 

Cava

~ ~ ~

Gegrilde tonijnsteak met kappertjessaus
Gebakken ajuinringen

Château Bois de Meneau - Bordeaux blanc

~ ~ ~  

Sorbet van appelen met Filliers appeljenever

~ ~ ~

Côte à l'os met kruidenboter
Stokbrood

~

Kalkoenfilet met sausje van kweepeer   Recept openen voor dit gerecht
 
Aardappel in de folie

~

Barbecueworst, Wittepens, Kippenworst, Chipolata, Merguez
Gemengde salade en Macedoine van rauwe groenten
   Recept openen voor dit gerecht 
Mosterdsaus en Tomatencurrysaus

Château Bois de Meneau - Bordeaux rouge

~ ~ ~

Gebakken banaan met honing en noten
opgediend met vanille-ijs

~ ~ ~

Koffie of thee

 

 

MENU  '50 JAAR'

 

Een culinaire ontdekkingstocht
met
50 degustaties
geserveerd in
10 stappen
begeleid door wijnen uit
5 landen

 

STAP 1   Uitgebreide informatie stap 1 

Bruisend van energie wordt u aan de hoge tafels
een feestchampagne geserveerd ‘Cuvée Speciale Guido De Vliegher’.
Onder begeleiding van een waaier aan kleine proeverijen
hebben we de tijd voor een kennismaking met alle genodigden.

mousse van bloemkool en broccoli

een mini kaaskroketje

bruschetta met kerstomaatjes

champignon met tuinkruiden

kwarteleitje met preischeuten

een mini loempia

een bordje zeevruchten

Reeds 20 jaar ga ik naar Vaudemange voor de druivenpluk, het dorpje ligt aan de voet
van Montagne de Reims, de streek waar de beste champagnes vandaan komen
door het samenbrengen van de druiven ‘Chardonnay’ en ‘Pinot Noir’.
Dit is wat je nu in het glas proeft:

Champagne Brut - Pascal Padovani - Premier Cru    Foto openen in nieuw venster
Cuvée Spéciale ‘Guido De Vliegher’

 

STAP 2   Uitgebreide informatie stap 2 

We zijn zeker nog niet moe, maar toch raad ik je aan om te gaan zitten,
de stoelen rond de gedekte feesttafels op het terras nodigen ons hiertoe uit.
Enkele koude visbereidingen komen regelrecht uit de zee, met een kleine omweg
via de keuken, op ons bord terecht.

kabeljauwhaasje gemarineerd in truffelolie

aardappel gevuld met Noordzee-garnaaltjes

een mousse van zalm en van gerookte forel

flinterdunne sneetjes zacht gerookte heilbot

Als begeleidende wijn koos ik hier voor de druif ‘Chenin Blanc’,
die met haar frisse smaak hand in hand gaat met deze gerechtjes;
en als er één plaats is waar deze druif zich ten volle ontplooit is het stellig wel Zuid-Afrika.
Dit is wat je nu in het glas proeft:

Millstream Western Cape - 2006 - Chenin Blanc - Zuid-Afrika    Foto openen in nieuw venster

 

STAP 3   Uitgebreide informatie stap 3 

Ja, de tongen komen los, maar onze honger is nog niet gestild,
daarom gaan we zonder tussenpauze gewoon door
met het degusteren van enkele koude vleesbereidingen.

carpaccio van ossenhaas met parmezaan

palmharten met Gandaham en rucola

ganzenlever op een toastje van peperkoek

gerookte eendenborst met honingvinaigrette

Witte wijn hebben we reeds gehad, wat nu komt is geen rood en ook geen rosé,
maar
tussen de twee. Ik heb gekozen voor de druif ‘Pinot Noir’ uit Alsace,
die zich uitstekend leent om iets frisser te serveren bij deze hapjes.
Dit is wat je nu in het glas proeft:

Lucien Albrecht 'Alsace' - 2005 - Pinot Noir - Frankrijk    Foto openen in nieuw venster

 

STAP 4   Uitgebreide informatie stap 4 

Misschien wordt het nu wel tijd om even de beentjes te strekken,
je wandelt dan het best richting hoge tafels, want ik wil hier graag zelf aan iedereen
een kommetje van mijn lievelingssoep serveren. Het is een Thaise creatie, met een pikante ondertoon,
waarin enkele specifieke smaakmakers verwerkt zijn: citroengras, gember en koriander.

Thaise kippensoep ‘Tom Yum’ 

 

STAP 5   Uitgebreide informatie stap 5 

En we gaan nog niet naar huis, want de tafels op het terras wenken ons opnieuw
waar nu enkele warme gerechtjes van vis opgediend worden.

sint-Jacobsvrucht in safraansaus

gegrilde scampi met romige tomatensaus

visje in papillotte

paling in het groen

kikkerbilletjes in looksausje

Als begeleidende wijn dacht ik hier aan de druif ‘Chardonnay’.
Ik heb gekozen voor een Italiaanse, die door zijn zonnige achtergrond
voldoende kracht bezit om de verschillende sausjes te trotseren.
Dit is wat je nu in het glas proeft:

Crevoglio 'Piemonte' - 2005 - Chardonnay - Italië    Foto openen in nieuw venster

 

STAP 6   Uitgebreide informatie stap 6 

Nu laten we de smaakpupillen even tot rust komen, met een verfrissend
en al even verrassend tussendoortje.

appelsorbet in een soepje van zoete rode paprika

 

STAP 7   Uitgebreide informatie stap 7 

In de keuken worden nu enkele van de fijnste stukjes vlees gebakken,
die opgediend worden met een sausje om duimen en vingers af te likken.

medaillon van varkenshaasje met graantjesmosterd

mozaïek van groenten

kalkoenfilet met dragonsaus

groene aspergepunten

lamskoteletje met rozemarijn

aardappel met kruiden uit mijn tuin

Elk wijnland heeft zo zijn specialiteiten en één ervan ontdekte ik in Chili
waar de druif ‘Cabernet Sauvignon’ al zijn kwaliteiten ontwikkelt.
Krachtig en soepel tegelijk, de perfecte begeleiding voor deze gerechtjes.
Dit is wat je nu in het glas proeft:

Santa Rita 'Reserva' - 2003 - Cabernet Sauvignon - Chili    Foto openen in nieuw venster

 

STAP 8   Uitgebreide informatie stap 8 

Een kleine pauze mag nu wel voor mij, maar enkele nagerechtjes horen er toch ook nog bij.
Met volle toewijding wordt alles op een koele plek klaargezet
en straks worden we uitgenodigd om aan te schuiven aan het buffet.

Vlaamse rijstpap met bruine suiker

platte kaas met krieken

exotische fruitsalade

chocolademousse

tiramisu

 

STAP 9   Uitgebreide informatie stap 9 

Lust je nu wel een koffie of een thee, geen paniek, ik heb het alletwee.

bladerdeegje met aardbei

kokoskoekje

truffel

Voor de koffie koos ik mild en pittig tegelijk,
mijn thee haalde ik zelf uit het hooggebergte in Sri Lanka.

‘Papua New Guinea’ en ‘Ceylon Orange Pekoe’ 

 

STAP 10   Uitgebreide informatie stap 10 

Als de avond valt, wordt de kaastafel klaargezet.
Er is geen haast, want het einde wordt niet verwacht vóór middernacht.

Witte van Rotselaar uit België

Oude Gouda uit Nederland

Camembert uit Frankrijk

Cambozola uit Duitsland

Passendale uit België

Manchego uit Spanje

Talleggio uit Italië

 

Iedereen heeft wel begrepen dat mijn volgende fietsreis ‘Australië’ wordt.
Je kan nu al even proeven, want er worden enkele flessen van onze tegenvoeters geopend.
Gezien de druif ‘Shiraz’ daar topwijnen levert, en met zijn kruidige smaak
hier uitstekend bij een kaasschotel past, was de keuze dan ook vlug gemaakt.
Dit is wat je nu in het glas proeft:

BIN 2000 Mc Guigan - 2004 - Shiraz - Australië    Foto openen in nieuw venster

 

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina