Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
STAP
5 : hoofdgerecht met vis |
Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
Gerechtje
|
Ingrediënten
|
Klaarmaken
|
Tijdens
het feest
|
Een dag
vooraf
|
De dag zelf
|
Crevoglio
'Piemonte'
Chardonnay
Italië
|
8
flessen witte wijn |
bewaren
in de kelder |
|
opdienen
op keldertemperatuur
in witte wijnglazen |
sint-Jacobsvrucht
in safraansaus
(W) |
1/2 l room
3 doosjes saffraan
peper & zout
maïsbloem |
een smaakvolle visbouillon bereiden
en tot de helft laten inkoken |
room en saffraan toevoegen
lichtjes binden en afsmaken
in ovenschaal om op te warmen |
vruchten in bloem wikkelen,
gekruid met peper en zout
bakken in de boter
opdienen met sausje in schaaltje |
gegrilde
scampi met romige tomatensaus
(W)
|
60 gepelde scampi
1 liter tomatenblokjes
4 wortelen
8 sjalotten
4 teentjes look
boter
4 dl gecondenseerde melk
5 eetlepels cognac
sambal oelek
basilicum
peterselie
peper & zout |
sjalotten en look fijnsnijden
wortelen raspen
5 minuten bakken in de boter
tomaten bijvoegen
en 5 minuten laten sudderen |
|
saus opwarmen
scampi 5 minuten al roerend koken
basilicum, peterselie, sambal oelek
en cognac toevoegen en omroeren
gecondenseerde melk bijdoen
en nog 5 minuten laten sudderen
op bord leggen bij st-jacobsvrucht
versieren met 2 halve kerstomaatjes |
visje
in papillotte
(W) |
30x 50 gr zeewolffilet
3 dikke stelen prei
boter
peper & zout |
prei fijn snijden en spoelen
gaarkoken in 10 minuten |
prei in papillotte leggen
visje en klontje boter bovenop
kruiden en folie dichtdoen |
pakketjes in de oven laten garen
(minimum 25 minuten)
folie in de lengte opensnijden
en op bord leggen |
paling
in het groen
(W) |
3 kg palingmoten
18 sjalotten
600g kervel
600g spinazie
300g zuring
peterselie
dragon
salie
laurier
1 fles witte wijn
6 eierdooiers
1/2 liter room
2 citroenen
peper & zout |
sjalotten stoven
gespoelde en afgedroogde paling,
groenten, groene kruiden, citroensap
en witte wijn toevoegen
kruiden met peper en zout
in gesloten pot zachtjes laten stoven
als de paling gaar is
de dooiers met de room loskloppen
dit mengsel aan de paling toevoegen
eventueel lichtjes binden
met gebroken maïsbloem
in ovenschaal om op te warmen |
|
2 stukjes paling per persoon
samen op bord met de vispapillotte
afwerken met een partje citroen |
kikkerbilletjes
in looksausje
(W) |
60 kikkerbilletjes
2 sjalotjes
10 teentjes look
boter
bloem
8 dl gecondenseerde melk
peper & zout |
sjalotjes fijnsnijden en even stoven
saus maken van boter, bloem en melk
look toevoegen en kruiden |
|
bloem kruiden met peper en zout
kikkerbilletjes erin wentelen
bakken in de boter
opdienen op kleine bordjes |
Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
15u15
- 16u00 |
(
K )
= koud gerecht ( W
) = warm gerecht |
Menu
klaargemaakt voor 30 personen |
Klik op
voor recept - Klik op
voor foto
|