Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
STAP
2 : voorgerecht met vis |
Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
Gerechtje
|
Ingrediënten
|
Klaarmaken
|
Tijdens
het feest
|
Een dag
vooraf
|
De dag zelf
|
Millstream
Western Cape
Chenin Blanc
Zuid-Afrika
|
8 flessen witte wijn |
In
kelder bewaren |
|
Opdienen
op keldertemperatuur in witte wijnglazen |
kabeljauwhaasje
gemarineerd in truffelolie
(K) |
1,2 kg kabeljauwhaasje
2 sjalotjes
10 eetlepels olijfolie
met truffelaroma
5 eetlepels citroensap
peper & zout |
|
kabeljauw in dunne plakjes snijden
sjalotjes heel fijn snijden
marinade maken van alle ingrediënten |
vis op borden schikken
marinade erover verdelen
(10' vóór opdienen) |
aardappel
gevuld met Noordzee-garnaaltjes
(K) |
30 kleine aardappelen
500 gr gepelde garnaaltjes
mayonaise
bieslook |
aardappeltjes wassen en in de schil koken
laten afkoelen
hoedje afsnijden, uithollen, |
garnaaltjes mengen met mayonaise
en bieslooksnippertjes,
de aardappeltjes hiermee opvullen |
opdienen samen met kabeljauw
bieslook ertussen leggen |
een
mousse van zalm en van gerookte forel
(K) |
8 gerookte forelfilets
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels platte kaas
citroensap
peper & zout 1 liter zalm in blik
8 blaadjes gelatine
4 dl water
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels ketchup
4 dl room
citroensap
peper & zout |
forelfilets met mayonaise en platte kaas
in de cutter fijnmaken
peper, zout en citroen toevoegen
in kleine vormpjes spuiten water tot aan kookpunt brengen
geweekte gelatine erin oplossen
laten afkoelen
zalm fijnmaken met cutter
de gelei, mayonaise en ketchup toevoegen,
room opkloppen en eveneens onderscheppen
op smaak brengen met pepe, zout, citroensap
in lange vorm brengen om op te stijven |
|
kommetje forelmousse
op bord plaatsen een snede zalmmousse
op bord leggen |
flinterdunne
sneetjes zacht gerookte heilbot
(K) |
1 kg gerookte heilbot
3 rode ajuinen |
|
|
samen met mousses opdienen
ringen ajuin ter versiering |
Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
13u45
- 14u15 |
(
K )
= koud gerecht ( W
) = warm gerecht |
Menu
klaargemaakt voor 30 personen |
Klik op
voor recept - Klik op
voor foto
|