Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10
stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen |
STAP 8 : nagerecht |
Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10
stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen |
Gerechtje
|
Ingrediënten
|
Klaarmaken
|
Tijdens het feest
|
Een dag vooraf
|
De dag zelf
|
Vlaamse rijstpap met bruine suiker
(K)
|
3 liter volle melk
300 gr rijst
225 gr suiker
2 stokken kaneel
3 doosjes saffraan
bruine suiker |
rijstpap koken volgens recept |
bruine suiker in kommetje |
desserts opdienen
in grote kommen
kleine bordjes,
schaaltjes
en lepeltjes
erbij plaatsen |
platte kaas met krieken
(K) |
1,5 kg platte kaas
0,5 kg mascarpone
2 bokalen kriekjes
suiker |
|
mascarpone loskloppen,
mengen met de platte kaas
de kriekjes laten uitlekken,
onder het mengsel scheppen
afsmaken met suiker |
exotische fruitsalade
(K) |
1 ananas
2 mango
1/2 watermeloen
1 galameloen
750 gr blauwe druiven |
|
fruit schillen
in grove stukken snijden
samen in kom doen |
chocolademousse
(K) |
12 eiwitten
500 gr fondant chocolade
150 gr bloemsuiker
6 eetlepels melk |
melk opwarmen en chocolade erin smelten
eiwit stijf kloppen met de bloemsuiker
eiwit en chocolade goed mengen
in een grote kom doen en in kelder zetten |
|
tiramisu
(K)
|
400 gr boudoirs
1 kg mascarpone
4 dl sterke koffie
8 eierdooiers
4 eiwitten
200 gr poedersuiker
6 eetlepels Amaretto
6 eetlepels cacaopoeder |
beslag maken met eierdooiers,
suiker en Amaretto
mascarpone erdoor roeren
eiwit tot schuim kloppen en eronder mengen
taart samenstellen en afwerken met cacao
in koele berging zetten |
|
Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10
stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen |
17u30 - 18u00 |
( K ) = koud gerecht ( W ) = warm gerecht |
Menu klaargemaakt voor 30 personen |
Klik op
voor recept - Klik op
voor foto
|