Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
STAP
7 : hoofdgerecht met vlees |
Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
Gerechtje
|
Ingrediënten
|
Klaarmaken
|
Tijdens
het feest
|
Een dag
vooraf
|
De dag zelf
|
Santa
Rita 'Reserva'
Cabernet Sauvignon
Chili
|
8
flessen rode wijn |
wijn
chambreren |
|
opdienen
op kamertemperatuur in rode wijnglazen |
medaillon
van varkenshaasje met graantjesmosterd
(W) |
1,5 kg varkenshaasje
boter
bloem
8 dl gecondenseerde melk
5 eetlepels graantjesmosterd
1/2 bouillonblokje groenten
peper & zout
muskaatnoot |
een saus maken met de boter,
bloem en melk
kruiden met peper en zout |
|
saus opwarmen en mosterd erdoor roeren
vlees bakken in de boter,
kruiden peper, zout muskaatnoot
versnijden, 1 snede per bord,
sausje over zijkant vlees |
mozaïek
van groenten
(W) |
500 gr boontjes
500 gr wortelen
500 gr knolselder
5 ajuin
boter
peper & zout |
alle groenten
in kleine blokjes snijden
10 minuten koken in gezouten water |
|
ajuin fijnsnijden en bakken in de boter
groenten erdoor roeren,
kruiden met peper en zout
opdienen in driehoekig schaaltje
samen met varkenshaasje |
kalkoenfilet
met dragonsaus
(W)
|
1,5 kg kalkoenfilet
boter
bloem
8 dl gecondenseerde melk
1/2 bouillonblokje groenten
dragon
peper & zout |
een saus maken met de boter,
bloem en melk
kruiden met peper en zout |
|
saus opwarmen en dragon erdoor roeren
vlees bakken in de boter,
kruiden met peper en zout
versnijden, 1 snede per bord
sausje in pannetje op bord zetten |
groene
aspergepunten
(W) |
90 groene asperges
zout |
|
asperges
op maat snijden |
asperges 8 minuten koken
in gezouten water
3 asperges per persoon op bord
opdienen samen met kalkoenfilet |
lamskoteletje
met rozemarijn
(W) |
30 lamskoteletjes
boter
peper & zout
30 takje rozemarijn |
|
|
lamskoteletjes rosé bakken in de boter
kruiden met peper en zout
rozemarijn bakken in boter
vlees op bord leggen
en takje rozemarijn erbij |
aardappel
met kruiden uit mijn tuin
(W) |
30 aardappelen
2 soosjes boursin culinair
2 dl room
boter
pe zo
peterselie
dragon
bieslook |
aardappelen wassen en in de schil koken
enkele geschilde aardappelen meekoken
de aardappelen uithollen,
een puree maken met de aardappelmassa
de tuinkruiden, boursin culinaire,
room en boter toevoegen
kruiden met peper en zout
de aardappeltjes opvullen
en in een schotel zetten om op te warmen |
aardappelen
opwarmen in de oven |
samen op bord leggen
met lamskoteletje |
Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
16u15
- 17u00 |
(
K )
= koud gerecht ( W
) = warm gerecht |
Menu
klaargemaakt voor 30 personen |
Klik op
voor recept - Klik op
voor foto
|