_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Handleiding bij mijn  50e verjaardagsmenu


Een culinaire ontdekkingstocht
met
50 degustaties
geserveerd in
10 stappen
begeleid door wijnen uit
5 landen

 


Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 
STAP 7 :  hoofdgerecht  met  vlees
Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 

Gerechtje

Ingrediënten

     Klaarmaken

Tijdens het feest

Een dag vooraf

De dag zelf

Santa Rita 'Reserva'
Cabernet Sauvignon
Chili

Foto openen in nieuw venster

8 flessen rode wijn wijn chambreren    opdienen op kamertemperatuur in rode wijnglazen

medaillon van varkenshaasje met graantjesmosterd

(W)

1,5 kg varkenshaasje
boter
bloem
8 dl gecondenseerde melk
5 eetlepels graantjesmosterd
1/2 bouillonblokje groenten
peper & zout
muskaatnoot
een saus maken met de boter,
bloem en melk
kruiden met peper en zout
  
saus opwarmen en mosterd erdoor roeren
vlees bakken in de boter,
kruiden peper, zout muskaatnoot
versnijden, 1 snede per bord,
sausje over zijkant vlees

mozaïek van groenten

(W)

500 gr boontjes
500 gr wortelen
500 gr knolselder
5 ajuin
boter
peper & zout
alle groenten
in kleine blokjes snijden
10 minuten koken in gezouten water
  
ajuin fijnsnijden en bakken in de boter
groenten erdoor roeren,
kruiden met peper en zout
opdienen in driehoekig schaaltje
samen met varkenshaasje

kalkoenfilet met dragonsaus

(W)

Recept openen voor dit gerecht

1,5 kg kalkoenfilet
boter
bloem
8 dl gecondenseerde melk
1/2 bouillonblokje groenten
dragon
peper & zout
een saus maken met de boter,
bloem en melk
kruiden met peper en zout
  
saus opwarmen en dragon erdoor roeren
vlees bakken in de boter,
kruiden met peper en zout
versnijden, 1 snede per bord
sausje in pannetje op bord zetten

groene aspergepunten

(W)

90 groene asperges
zout
    asperges op maat snijden
asperges 8 minuten koken
in gezouten water
3 asperges per persoon op bord
opdienen samen met kalkoenfilet

lamskoteletje met rozemarijn

(W)

30 lamskoteletjes
boter
peper & zout
30 takje rozemarijn
      
lamskoteletjes rosé bakken in de boter
kruiden met peper en zout
rozemarijn bakken in boter
vlees op bord leggen
en takje rozemarijn erbij

aardappel met kruiden uit mijn tuin

(W)

30 aardappelen
2 soosjes boursin culinair
2 dl room
boter
pe zo
peterselie
dragon
bieslook
aardappelen wassen en in de schil koken
enkele geschilde aardappelen meekoken
de aardappelen uithollen,
een puree maken met de aardappelmassa
de tuinkruiden, boursin culinaire,
room en boter toevoegen
kruiden met peper en zout
de aardappeltjes opvullen
en in een schotel zetten om op te warmen
aardappelen opwarmen in de oven
samen op bord leggen
met lamskoteletje
Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 
16u15 - 17u00 ( K ) = koud gerecht          ( W ) = warm gerecht Menu  klaargemaakt  voor  30  personen

Klik op  Recept openen voor dit gerecht  voor recept   -   Klik op  Foto openen in nieuw venster  voor foto

 

 

 

Terug naar overzicht handleiding

Algemeen - Voorbereiding

Handleiding STAP 1 : aperitief en hapjes 

Handleiding STAP 2 : voorgerecht met vis

Handleiding STAP 3 : voorgerecht met vlees

Handleiding STAP 4 : soepje

Handleiding STAP 5 : hoofdgerecht met vis

Handleiding STAP 6 : fris tussendoortje

Handleiding STAP 7

Handleiding STAP 8 : nagerecht

Handleiding STAP 9 : koffie en thee buffet

Handleiding STAP 10 : kaasschotel

Terug naar mijn 50e verjaardagsmenu

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina