Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
STAP
9 : koffie en thee buffet |
Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
Gerechtje
|
Ingrediënten
|
Klaarmaken
|
Tijdens
het feest
|
Een dag
vooraf
|
De dag zelf
|
‘Papua
New Guinea’ en ‘Ceylon Orange Pekoe’
(W) |
koffie
Papua New Guinea
thee
Ceylon Orange Pekoe |
|
|
koffie en thee zetten
opdienen met 1 bord
snoepjes per tafel
suiker, melk en
lepeltjes voorzien |
bladerdeegje
met aardbei
(K) |
3 plakken bladerdeeg
ei
gemalen amandelen
suiker
200 g aardbeien
3 dl room
vanillesuiker |
bladerdeeg ontdooien,
versnijden volgens gewenste grootte,
goed doreren, rijkelijk bestrooien
met amandelen en suiker,
bakken op 225°C |
opensnijden en vullen met slagroom,
schijfjes aardbei, slagroom
terug dichtdoen,
bestrooien met poedersuiker
in cuvetjes plaatsen |
gebakjes
gemengd op
enkele borden leggen
|
kokoskoekje
(K) |
3 eiwitten
150 gr gemalen kokos
180 gr suiker
13 koffielepel tarwebloem |
op zacht vuurtje de eiwitten met de suiker
schuimig kloppen tot het wit ziet,
de kokos en de bloem toevoegen,
goed onderroeren,
op ingevette en bebloemde plaat koekjes vormen,
ongeveer 25 minuten bakken op 150°C
in cuvetjes plaatsen |
|
truffel
(K)
|
300 gr fondant chocolade
60 gr ongezouten boter
1 dl room
30 gr chocoladeschilfers
2 eetlepels grand marnier |
boter en room opwarmen tot boter gesmolten is
doe er de chocolade in
en roer tot alles gesmolten is
de grand marnier erdoor roeren
3 uur laten afkoelen in koelkast
met koffielepel scheppen en bolletjes maken
door de chocoladeschilfers rollen
in cuvetjes plaatsen |
|
Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
18u15
- 19u00 |
(
K )
= koud gerecht ( W
) = warm gerecht |
Menu
klaargemaakt voor 30 personen |
Klik op
voor recept - Klik op
voor foto
|