Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
STAP
1 : aperitief en hapjes |
Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
Gerechtje
|
Ingrediënten
|
Klaarmaken
|
Tijdens
het feest
|
Een dag
vooraf
|
De dag zelf
|
Champagne
Brut
Pascal Padovani
Premier Cru
|
15 flessen Champagne Padovani
2 flessen kinderchampagne
3 flessen fruitsap |
In
koelkast steken |
|
Gekoeld
opdienen in champagneglas, (niet te veel in het glas doen om fris te
houden, maar
regelmatig bijvullen) |
mousse
van bloemkool en broccoli
(K)
|
800gr broccoli
6 blaadjes gelatine
zout 600 gr bloemkool
5 blaadjes gelatine
1/2 tablet groentebouillon
60 ml water
150 gr platte kaas
zout |
Mousse
van bloemkool en mousse van broccoli maken en kleine glaasjes vullen
broccoli gaarkoken in gezouten water
(steeltjes 12' - roosjes 8')
broccoli met 1 dl kookwater pureren in keukenmachine
en door puntzeef wrijven
opwarmen en geweekte gelatine erdoor roeren
glaasjes half vullen met broccoli bloemkool gaarkoken in gezouten water - 12'
bouillon koken en samen met de bloemkool
pureren in de keukenmachine
geweekte gelatine erdoor roeren en daarna de platte kaas
kruiden met peper
glaasjes verder vullen met bloemkool
Fris houden in de kelder |
Afwerken
met de peterselie |
Opdienen
in de glaasjes
met klein lepeltje |
een
mini kaaskroketje
(W)
|
30 kroketjes (diepvries) |
In
diepvries bewaren |
|
Bakken
in frituur
Laten uitlekken op papier
Opdienen
in hapjespannetjes |
bruschetta
met kerstomaatjes
(K)
|
8 sneden toastbrood
300gr kerstomaatjes
1 sjalotje
3 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte balsamico azijn
enkele blaadjes basilicum
een mespuntje chilipeper
peper & zout |
Tomaten
spoelen
Fris houden in koele berging |
Brood
roosteren en op maat snijden van het schaaltje Beleg
klaarmaken |
Brood
op de bodem van aperitiefschaaltje, een lepeltje groenten erop |
champignon
met tuinkruiden
(W)
|
1 bosje peterselie
2 sjalotten
2 teentjes look
750 gr gemengde paddenstoelen
boter
1/2 citroen
15 druppels tabasco
1 dl room
1 eetlepel bloem
peper & zout |
Gerecht klaarmaken sjalotten en look stoven,
geborstelde en gesneden paddenstoelen toevoegen
alsook peper, zout, tabasco, citroen,
fijngesnipperde peterselie en room toevoegen,
binden met beurre manié,
volledig afsmaken
in ovenschaal om op te warmen In ovenschaal om op te warmen
Bewaren in koelkast (in stenen kom) |
|
Opwarmen in microgolf oven
Aperitieflepeltjes
opvullen |
kwarteleitje
met preischeuten
(K)
|
30
kwarteleitjes
50 gr preischeuten
50 gr rode lompviseitjes |
Eitjes
koken
Bewaren in koelkast |
Eitjes
pellen en halveren
Preischeuten in mini-eierpannetje, eitjes erop leggen |
Afwerken
met een beetje lompviseitjes op de kwarteleitjes |
een
mini loempia
(W) |
30 mini-loempia (diepvries)
1 flesje loempiasaus |
In
diepvries bewaren |
|
Bakken
in frituur
Laten uitlekken op papier
Opdienen in hapjesschaaltjes met loempiasaus |
een
bordje zeevruchten
(K) |
60
middelgrote roze garnalen
600 gr ongepelde grijze garnalen |
Fris
houden in de koelkast |
|
Op
bordje schikken en opdienen met servetje |
Een
culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen
en begeleid door wijnen uit 5 landen |
12u30
- 13u30 |
(
K )
= koud gerecht ( W
) = warm gerecht |
Menu
klaargemaakt voor 30 personen |
Klik op
voor recept - Klik op
voor foto
|