_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Handleiding bij mijn  50e verjaardagsmenu


Een culinaire ontdekkingstocht
met
50 degustaties
geserveerd in
10 stappen
begeleid door wijnen uit
5 landen


Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 
STAP 1 :  aperitief  en  hapjes
Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 

Gerechtje

Ingrediënten

     Klaarmaken

Tijdens het feest

Een dag vooraf

De dag zelf

Champagne Brut
Pascal Padovani
Premier Cru

Foto openen in nieuw venster

15 flessen Champagne Padovani
2 flessen kinderchampagne
3 flessen fruitsap

In koelkast steken

  

Gekoeld opdienen in champagneglas, (niet te veel in het glas doen om fris te houden, maar regelmatig bijvullen)

mousse van bloemkool en broccoli

(K)

Foto openen in nieuw venster

800gr broccoli
6 blaadjes gelatine
zout
600 gr bloemkool
5 blaadjes gelatine
1/2 tablet groentebouillon
60 ml water
150 gr platte kaas
zout

 Mousse van bloemkool en mousse van broccoli maken en kleine glaasjes vullen

broccoli gaarkoken in gezouten water
(steeltjes 12' - roosjes 8')
broccoli met 1 dl kookwater pureren in keukenmachine
en door puntzeef wrijven
opwarmen en geweekte gelatine erdoor roeren
glaasjes half vullen met broccoli
bloemkool gaarkoken in gezouten water - 12'
bouillon koken en samen met de bloemkool
pureren in de keukenmachine
geweekte gelatine erdoor roeren en daarna de platte kaas
kruiden met peper
glaasjes verder vullen met bloemkool

Fris houden in de kelder

Afwerken met de peterselie

Opdienen in de glaasjes
met klein lepeltje

een mini kaaskroketje

(W)

Foto openen in nieuw venster

30 kroketjes (diepvries)

In diepvries bewaren

  

Bakken in frituur
Laten uitlekken op papier
Opdienen in hapjespannetjes 

bruschetta met kerstomaatjes

(K)

Recept openen voor dit gerecht

8 sneden toastbrood
300gr kerstomaatjes
1 sjalotje
3 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte balsamico azijn
enkele blaadjes basilicum
een mespuntje chilipeper
peper & zout

Tomaten spoelen
Fris houden in koele berging

 Brood roosteren en op maat snijden van het schaaltje

Beleg klaarmaken

Brood op de bodem van aperitiefschaaltje, een lepeltje groenten erop

champignon met tuinkruiden

(W)

Foto openen in nieuw venster

1 bosje peterselie
2 sjalotten
2 teentjes look
750 gr gemengde paddenstoelen
boter
1/2 citroen
15 druppels tabasco
1 dl room
1 eetlepel  bloem
peper & zout
Gerecht klaarmaken
sjalotten en look stoven,
geborstelde en gesneden paddenstoelen toevoegen
alsook peper, zout, tabasco, citroen,
fijngesnipperde peterselie en room toevoegen,
binden met beurre manié,
volledig afsmaken
in ovenschaal om op te warmen
In ovenschaal om op te warmen
Bewaren in koelkast (in stenen kom)

  

Opwarmen in microgolf oven
Aperitieflepeltjes opvullen

kwarteleitje met preischeuten

(K)

Recept openen voor dit gerecht

30 kwarteleitjes
50 gr preischeuten
50 gr rode lompviseitjes

Eitjes koken
Bewaren in koelkast

Eitjes pellen en halveren
Preischeuten in mini-eierpannetje, eitjes erop leggen

Afwerken met een beetje lompviseitjes op de kwarteleitjes 

een mini loempia 

(W)

30 mini-loempia (diepvries)
1 flesje loempiasaus

In diepvries bewaren

   Bakken in frituur
Laten uitlekken op papier
Opdienen in hapjesschaaltjes met loempiasaus

een bordje zeevruchten

(K)

60 middelgrote roze garnalen
600 gr ongepelde grijze garnalen 

Fris houden in de koelkast

  

Op bordje schikken en opdienen met servetje 

Een culinaire ontdekkingstocht met 50 degustaties, geserveerd in 10 stappen en begeleid door wijnen uit 5 landen 
12u30 - 13u30 ( K ) = koud gerecht          ( W ) = warm gerecht Menu  klaargemaakt  voor  30  personen

Klik op  Recept openen voor dit gerecht  voor recept   -   Klik op  Foto openen in nieuw venster  voor foto

 

 

 

Terug naar overzicht handleiding

Algemeen - Voorbereiding

Handleiding STAP 1

Handleiding STAP 2 : voorgerecht met vis

Handleiding STAP 3 : voorgerecht met vlees

Handleiding STAP 4 : soepje

Handleiding STAP 5 : hoofdgerecht met vis

Handleiding STAP 6 : fris tussendoortje

Handleiding STAP 7 : hoofdgerecht met vlees

Handleiding STAP 8 : nagerecht

Handleiding STAP 9 : koffie en thee buffet

Handleiding STAP 10 : kaasschotel

Terug naar mijn 50e verjaardagsmenu

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina