_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kipfilet met scampi en appel in currysaus,
groene boontjes en paarse rijst

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Kipfilet met scampi

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Hoofdgerechten - Smaakcombinatie - Gevogelte - Zeevruchten

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

300 gr kipfilet, peper en zout, boter
12 gepelde scampi, 150 ml kokosmelk, 2 sjalotjes,
˝ appel, 1 koffielepel currypoeder, een snufje chilipeper, peper en zout, olie
250 gr groene boontjes, zout
200 gr paarse rijst uit Laos, 4 dl water, zout  

T u i n k r u i d e n :  twee teentjes look, peterselie

BEREIDING :

De kipfilet bakken in de boter, kruiden met peper en zout. 

De boontjes beetgaar koken in licht gezouten water (± 8 minuten koken).

De rijst gaarkoken in het licht gezouten water zoals aangegeven op de verpakking, hierbij regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen.

De sjalotjes en de look fijn snijden en samen met de scampi enkele minuten bakken in de wok, kruiden met peper en zout, af en toe omroeren.
Haal de scampi uit de wok.
Doe nu de kokosmelk, de currypoeder en chilipeper in de wok en laat goed doorkoken.
Voeg er dan de appel (geschild en in blokjes gesneden) en de gebakken scampi bij, alles laten opwarmen, maar hierbij niet lang laten koken, anders worden de scampi taai en de appel mag nog in krokante blokjes blijven.

Leg op elk bord een beetje rijst (gevormd in een half bolletje of in een ring), verdeel de scampi en appel met de saus over de twee borden, snijdt de kipfilet in schijven en leg aan de rand van de saus, met aan de andere kant de groene boontjes.
Bestrooi de scampi met fijngesneden peterselie.

 

Serveersuggestie :  als feestelijk gerecht met gewaagde smaakcombinatie

Variante : je kan groene boontjes vervangen door wortelen of een andere groente, maar steeds puur om te harmoniëren met kleur en smaak van de currysaus

Variante : als je geen paarse rijst hebt, serveer er dan een pilav bij

Wijntip : een droge rosé wijn (vb. een Marokkaans vin gris Boulaouane)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina