_____________________________________________________________________________________________________________________________________
Kipfilet met scampi en
appel in currysaus,
BENODIGDHEDEN
:
300 gr kipfilet, peper en zout, boter T u i n k r u i d e n : twee teentjes look, peterselie BEREIDING
: De kipfilet bakken in de boter, kruiden met peper en zout. De boontjes beetgaar koken in licht gezouten water (± 8 minuten koken). De rijst gaarkoken in het licht gezouten water zoals aangegeven op de verpakking, hierbij regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen.
De
sjalotjes en de look fijn snijden en samen met de scampi enkele minuten
bakken in de wok, kruiden met peper en zout, af en toe omroeren.
Leg op elk bord een beetje rijst (gevormd
in een half bolletje of in een ring), verdeel de scampi en appel met de
saus over de twee borden, snijdt de kipfilet in schijven en leg aan de
rand van de saus, met aan de andere kant de groene boontjes. Serveersuggestie : als feestelijk gerecht met gewaagde smaakcombinatie Variante : je kan groene boontjes vervangen door wortelen of een andere groente, maar steeds puur om te harmoniëren met kleur en smaak van de currysaus Variante : als je geen paarse rijst hebt, serveer er dan een pilav bij Wijntip : een droge rosé wijn (vb. een Marokkaans vin gris Boulaouane)
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |