_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Lamsbout uit de oven

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu in de winter

Menu degustatie

 Mijn menu in foto's  

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Ovenschotel - Tuinkruiden 

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

1 lamsbout met been (van ongeveer 1,5 kg), olijfolie, 2 uien, 4 teentjes knoflook, 6 soeplepels tomatenketchup, peper en zout, 2 soeplepels citroensap, maïzena.

T u i n k r u i d e n :  een takje rozemarijn, een half kopje fijngesneden bieslook.

BEREIDING :

Verwarm de olie in een ovenschotel en bak hierin het vlees rondom bruin.  Strooi er de fijngesneden ajuin en de gesnipperde knoflook rond, kruiden met peper en zout.  De rozemarijn, bieslook en de tomatenketchup bovenop het vlees doen. Voeg er dan het citroensap bij en zet het deksel op de ovenschotel.

Gedurende 1½ tot 2 uur bakken in een voorverwarmde oven van 170°C.

Haal de schotel uit de oven, het vlees versnijden en op een schaal leggen (daarna warm houden in de oven).

Laat de saus eventueel wat inkoken, tot de gewenste dikte binden met in water opgeloste maïzena.  Verdeel de saus over het versneden vlees.

Opdienen met gekookte aardappelen, aardappelpuree of aardappelkroketjes.  Geef er als garnituur wintergroenten bij (zoals gestoofd witloof, savooikool, wortelen, spruitjes of venkel).

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina