_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Lamsbout uit de oven
BENODIGDHEDEN
: 1 lamsbout met been (van
ongeveer 1,5 kg), olijfolie, 2 uien,
4 teentjes
knoflook, 6 soeplepels tomatenketchup, peper en zout, 2
soeplepels citroensap, maïzena.
T u i n k r u i d e n :
een takje rozemarijn, een half kopje fijngesneden bieslook. BEREIDING
:
Verwarm de olie in een
ovenschotel en bak
hierin het vlees rondom bruin. Strooi
er de fijngesneden ajuin en de gesnipperde knoflook rond, kruiden met peper en
zout. De rozemarijn, bieslook en de
tomatenketchup bovenop het vlees doen.
Gedurende 1½ tot 2 uur bakken in een voorverwarmde oven van 170°C.
Haal de
schotel uit de oven, het vlees versnijden en op een schaal leggen (daarna warm houden in de oven). Laat de saus eventueel wat inkoken, tot de gewenste dikte binden met in water opgeloste maïzena. Verdeel de saus over het versneden vlees.
Opdienen met gekookte aardappelen, aardappelpuree
of aardappelkroketjes.
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |