_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Pasta Carbonara
BENODIGDHEDEN
: 250 gr pasta, 200 gr fijne gerookte spekstaafjes, 80 gr parmezaanse kaas, 1eierdooier, zwarte peper, olijfolie, witte wijn T u i n k r u i d e n : 1 sjalot, 1 teentje look BEREIDING
: Kook de pasta beetgaar in gezouten water (kooktijd volgens de voorschriften afhankelijk van de soort pasta). Ondertussen de spekblokjes en de fijngesneden sjalot licht krokant bakken in een beetje olijfolie. Op het einde de gesnipperd look nog even laten meebakken. De eierdooier loskloppen met een flinke geut witte wijn. Goed kruiden met zwarte peper van de molen. Er dan de gemalen kaas doorroeren. De pasta goed laten uitlekken en terug in de kookpot doen. Roer 2 eetlepels olijfolie door de pasta. Schep de gebakken spekblokjes over de pasta en voeg ook het eimengsel toe. Goed omroeren zodat zich een romige saus vormt rond de pasta. Onmiddellijk opdienen.
Serveersuggestie : bestrooien met fijngesneden peterselie of snippers basilicum Variante : opdienen als voorgerecht, hoeveelheden halveren Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |