_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Struisvogel met saus van Luikse siroop
BENODIGDHEDEN
: 400 gr struisvogelfilet (2 struisvogelsteaks), 40 gr boter, 2 grote eetlepels Luikse siroop, 2 dl medium dry sherry, ½ koffielepel maïzena, peper en zout. T u i n k r u i d e n : een flinke tak verse tijm BEREIDING
: De boter verwarmen in een braadpan en hierin de struisvogelfilets rosé bakken. Kruiden met peper en zout. Neem de filets uit de pan en houdt ze warm. De maïzena oplossen in de sherry, dan in de braadpan gieten en alles goed losroeren. De blaadjes tijm van de takjes ritsen en samen met de Luikse siroop ook in de pan doen, roeren tot de gelei volledig opgelost is in de saus. Verdeel de saus over 2 voorverwarmde borden en leg er dan het vlees op. Serveersuggestie : opdienen met aardappelkroketjes of een andere aardappelbereiding Variante : je kan de Luikse siroop vervangen door kweepeergelei Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |