_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Struisvogel met saus van Luikse siroop

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Struisvogelfilet met Luikse siroop

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel in januari

Dagschotel april

 

Hoofdgerecht

Hoofdgerechten - Gevogelte - Sausen - Tuinkruiden - Eenvoudig

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

400 gr struisvogelfilet (2 struisvogelsteaks), 40 gr boter, 2 grote eetlepels Luikse siroop, 2 dl medium dry sherry, ½ koffielepel maïzena, peper en zout.

T u i n k r u i d e n :  een flinke tak verse tijm

BEREIDING :

De boter verwarmen in een braadpan en hierin de struisvogelfilets rosé bakken.  Kruiden met peper en zout.  Neem de filets uit de pan en houdt ze warm.

De maïzena oplossen in de sherry, dan in de braadpan gieten en alles goed losroeren.  De blaadjes tijm van de takjes ritsen en samen met de Luikse siroop ook in de pan doen, roeren tot de gelei volledig opgelost is in de saus.

Verdeel de saus over 2 voorverwarmde borden en leg er dan het vlees op.

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappelkroketjes of een andere aardappelbereiding

Variante : je kan de Luikse siroop vervangen door kweepeergelei

Wijntip : een lichte rode wijn (vb een rode Loirewijn)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina