_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Teriyaki, gegrild rundvlees

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Teriyaki

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu land en streek (Japan)

 Mijn menu in foto's

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Eenvoudig - Japan

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

600 gr mals rundvlees (rosbief, château briand, ...)

M a r i n a d e : 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels saké, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel fijngesneden verse gember, 2 teentjes fijngesneden look 

BEREIDING :

Maak de marinade door alle ingrediënten goed te mengen (let erop dat de gember en look zeer fijn versneden zijn, of je kan de marinade in een blender fijn mixen).

Het rundvlees in lange repen versnijden van ongeveer 4x4 cm, of 3x5 cm, afhankelijk van het stuk vlees dat je hebt.
Verdeel de marinade over de stukken vlees en zet op een koele plek om te marineren gedurende minimum 2 uur, maar mag ook 24 uur, (draai het vlees af en toe eens om).

Bak het vlees zonder vetstof op een hete grilplaat (of in een braadpan mat anti-kleeflaag) gedurende 1 minuut aan de vier kanten, of 1˝ minuten aan de onder- en bovenkant bij dunnere stukken vlees.

Daarna het vlees in dunne sneetjes versnijden met een heel scherp mes (zodat bij het eten met eetstokjes een stukje vlees niet meer hoeft te versneden worden.

 

Serveersuggestie :  opdienen met een Japanse salade en gekookte rijst of noedels, en een sojasaus gemengd met lookpasta

Variante : je kan meer marinade maken, deze dan tot de helft inkoken en afgekoeld bij het vlees opdienen

Wijntip : een rijstwijn (saké) of een Beaujolais Nouveau

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina