_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Teriyaki, gegrild rundvlees
BENODIGDHEDEN
: 600 gr mals rundvlees (rosbief, château briand, ...) M a r i n a d e : 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels saké, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel fijngesneden verse gember, 2 teentjes fijngesneden look BEREIDING
: Maak de marinade door alle ingrediënten goed te mengen (let erop dat de gember en look zeer fijn versneden zijn, of je kan de marinade in een blender fijn mixen).
Het rundvlees in lange repen versnijden van
ongeveer 4x4 cm, of 3x5 cm, afhankelijk van het stuk vlees dat je hebt. Bak het vlees zonder vetstof op een hete grilplaat (of in een braadpan mat anti-kleeflaag) gedurende 1 minuut aan de vier kanten, of 1˝ minuten aan de onder- en bovenkant bij dunnere stukken vlees.
Daarna het vlees in dunne sneetjes versnijden met
een heel scherp mes (zodat bij het eten met eetstokjes een stukje vlees
niet meer hoeft te versneden worden. Serveersuggestie : opdienen met een Japanse salade en gekookte rijst of noedels, en een sojasaus gemengd met lookpasta Variante : je kan meer marinade maken, deze dan tot de helft inkoken en afgekoeld bij het vlees opdienen Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |