_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Varkenshaasje met tijmsaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu degustatie

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Sausen - Tuinkruiden - Eenvoudig

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 varkenshaasje (± 400 gr), boter, 1 dl Porto, peper en zout

T u i n k r u i d e n :  een flinke tak verse tijm

BEREIDING :

Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het varkenshaasje, een paar minuten langs beide zijden (mag vanbinnen nog licht rosé zijn).

Neem het vlees uit de pan en houdt warm in de oven.

Blus het braadvocht met de Porto, rits de blaadjes tijm van de tak en voeg bij de Porto, breng op gewenste dikte met maïzena opgelost in wat melk. 

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappelkroketjes, of met pasta

Variante : je kan dit ook bij ander varkensvlees of gevogelte opdienen

Wijntip : een smaakvolle rode wijn (vb een Saumur-Champigny)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina