_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Wokschotel met kipfilet

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu koken aan tafel

Menu koken met een thema

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Groenten - Rijst - Hoofdgerechten - Wok - Eenvoudig

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

600 gr kippenfilet, 40 gr gedroogd zwarte paddestoelen, 1 rode paprika, 2 middelgrote ajuinen, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels fijngesneden verse gember (of meer voor een pikantere versie), 1.5 dl saké, 4 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel rijstazijn, 1 koffielepel rietsuiker, ˝ koffielepel maďsbloem, peper en zout, arachideolie, 200 gr mandarijntjes uit blik.

BEREIDING :

V o o r a f :  De kippenfilet in reepjes snijden.  De paddestoelen weken in water (minimum 1 uur) en daarna in grove stukken snijden.  De paprika in reepjes snijden.  De ajuin in stukken snijden.  De knoflook in plakjes snijden.

De olie opwarmen in de wok en hierin de kippenfilet gedurende 5 minuten roerbakken.
De champignons, paprika, ajuin, knoflook en gember in de wok doen en 5 minuten verder roerbakken.
De saké, ketjap manis, tomatenketchup, rijstazijn, rietsuiker, maďsbloem, in de wok doen, kruiden met peper en zout.  Goed omroeren en aan de kook brengen en 3 minuten laten sudderen.
De mandarijntjes toevoegen en voorzichtig omroeren.
 

Serveersuggestie :  opdienen als onderdeel van een rijstschotel met gebakken rijst

Variante : volgens eigen smaak combineren met andere groenten

Wijntip : een lichte rode wijn (vb eenvoudige Bordeaux)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina