_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Wokschotel met kipfilet
BENODIGDHEDEN
: 600 gr kippenfilet, 40 gr gedroogd zwarte paddestoelen, 1 rode paprika, 2 middelgrote ajuinen, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels fijngesneden verse gember (of meer voor een pikantere versie), 1.5 dl saké, 4 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel rijstazijn, 1 koffielepel rietsuiker, ˝ koffielepel maďsbloem, peper en zout, arachideolie, 200 gr mandarijntjes uit blik. BEREIDING
: V o o r a f : De kippenfilet in reepjes snijden. De paddestoelen weken in water (minimum 1 uur) en daarna in grove stukken snijden. De paprika in reepjes snijden. De ajuin in stukken snijden. De knoflook in plakjes snijden. De
olie opwarmen in de wok en hierin de kippenfilet gedurende 5 minuten roerbakken. Serveersuggestie : opdienen als onderdeel van een rijstschotel met gebakken rijst Variante : volgens eigen smaak combineren met andere groenten Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |