_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Yakitori, kippenbrochette
BENODIGDHEDEN
:
800 gr kip (kippenfilet of vlees van
kippenbouten) Satéprikkers (in bamboe, hout of metaal), 4 eetlepels sesamzaadjes, sojasaus BEREIDING
: Meng alle ingrediënten voor de marinade (sojasaus, saké, suiker en honing) en roer goed om tot alle suiker en honing opgelost is.
Snijdt ondertussen het kippenvlees in
blokjes van 2 cm. Steek dan de blokjes vlees op de satéprikkers en bak ze gaar op een grillplaat, of dit kan ook op een bakplaat in de oven 20 minuten op 160°C. Tijdens het bakken de brochettes met wat marinade bestrijken en er de sesamzaadjes over strooien.
Je kan eventueel ook de sesamzaadjes
roosteren en ze dan pas bij het opdienen over de brochettes strooien. Serveersuggestie : opdienen met een Japanse salade en gekookte rijst of noedels, en sojasaus hoort bij alle Japanse menu's Variante : in Japan worden hiervoor alle delen van de kip gebruikt: uitgebeende vleugels, kippenmaagjes, kippenlever, ... Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |