_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Yakitori, kippenbrochette

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Kippenbrochettes

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Japan)

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Hoofdgerechten - Eenvoudig - Japan

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

800 gr kip (kippenfilet of vlees van kippenbouten)
M a r i n a d e : 10 eetlepels sojasaus, 5 eetlepels saké, 2 koffielepels suiker, 3 koffielepels vloeibare honing

Satéprikkers (in bamboe, hout of metaal), 4 eetlepels sesamzaadjes, sojasaus  

BEREIDING :

Meng alle ingrediënten voor de marinade (sojasaus, saké, suiker en honing) en roer goed om tot alle suiker en honing opgelost is. 

Snijdt ondertussen het kippenvlees in blokjes van 2 cm. 
Roer dan de marinade door het vlees en laat minimum
˝ uur (maar mag ook 2 uur) marineren op een koele plek, af en toe eens omroeren. 

Steek dan de blokjes vlees op de satéprikkers en bak ze gaar op een grillplaat, of dit kan ook op een bakplaat in de oven 20 minuten op 160°C.  Tijdens het bakken de brochettes met wat marinade bestrijken en er de sesamzaadjes over strooien. 

Je kan eventueel ook de sesamzaadjes roosteren en ze dan pas bij het opdienen over de brochettes strooien. 

 

Serveersuggestie :  opdienen met een Japanse salade en gekookte rijst of noedels, en sojasaus hoort bij alle Japanse menu's

Variante : in Japan worden hiervoor alle delen van de kip gebruikt: uitgebeende vleugels, kippenmaagjes, kippenlever, ...

Wijntip : een rijstwijn (saké) of een droge witte wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina