_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Moussaka
BENODIGDHEDEN : 800 gr aubergines, 4 aardappelen, 600 gr lamsgehakt (of rundsgehakt, of gemengd), 1 grote ajuin, 1 blik tomatenblokjes (400 gr), olijfolie, peper en zout, paneermeel, béchamelsaus (van 50 gr boter, 50 gr bloem, 5 dl melk, muskaatnoot, peper en zout), 120 gr gemalen kaas (vb. Parmesan en Gruyère), 1 eierdooier.
BEREIDING : De aubergines wassen en in plakken snijden van ½ cm dik, met zout bestrooien en 1 uur laten staan. De aardappelen halfgaar koken en in plakken snijden. De fijngesneden ajuin 5 minuten bakken in wat olijfolie. Het gehakt erbij doen en 10 minuten samen bakken. De tomaten toevoegen, kruiden met peper en zout, en nog even laten doorkoken. De aubergines afspoelen en afdrogen met keukenpapier. Langs beide kanten in olijfolie lichtbruin bakken. Een stenen schaal invetten en bestrooien met paneermeel. Er een laag aubergines opleggen, kruiden met peper en zout, en de helft van het vleesmengsel erover verdelen. Een laag aardappelen erop leggen, de rest van het vleesmengsel, opnieuw een laag aubergines en kruiden met peper en zout. De béchamelsaus maken, er de eierdooier en de helft van de gemalen kaas doorroeren. De saus over de aubergines gieten en bestrooien met een mengsel van paneermeel en de rest van de kaas. Bak 1 uur in een voorverwarmde oven van 180 °C. Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |